Duitslandweb logo Duitslandweb

Wagenknecht en Bartsch eisen lijsttrekkerschap Die Linke op

Kort nieuws - 29 september 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Fractievoorzitters Sahra Wagenknecht en Dietmar Bartsch eisen het lijsttrekkerschap van Die Linke voor de Bondsdagverkiezingen in 2017 als duo voor zich op. De partijtop wil eigenlijk tot januari de tijd nemen om te bepalen wie de lijsttrekkers worden. Een van de opties is dat er vier worden benoemd: naast Wagenknecht en Bartsch (beiden van oorsprong Oost-Duits) ook partijvoorzitters Katja Kipping en Bernd Riexinger. Daarmee zouden dan alle relevante stromingen in de partij (Oost-Duits, West-Duits, linkervleugel, gematigd, man en vrouw) zijn vertegenwoordigd. Maar Wagenknecht en Bartsch zijn voor een kwartet niet beschikbaar, maakten ze eerder deze week onverwacht op een overleg van de partijtop bekend. Niet alle partijleden zijn daar blij mee, ze toonden zich verrast en zouden zich gechanteerd voelen. In 2013 deed Die Linke met een achtkoppig team mee aan de Bondsdagverkiezingen. Lees meer bij Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Veel Duitsers zien Scholz als zwakke leider. Maar hij zou zomaar slaapwandelend over twee jaar kunnen worden herkozen, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

De ophef over de visagiste van minister Baerbock laat Inge Jooris verzuchten dat we allemaal zo ons best doen om de beste versie van onszelf te tonen.


Lees meer

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

De Duitse coalitiepartijen SPD, Groenen en FDP liggen steeds weer met elkaar overhoop. De kou lijkt nog niet uit de lucht.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger