Duitslandweb logo Duitslandweb

SPD'ers hopen dat Schulz zich kandideert voor lijsttrekkerschap

Kort nieuws - 17 oktober 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Officieel heeft hij zich nog niet kandidaat gesteld, maar Martin Schulz, voorzitter van het Europees Parlement, lijkt warm te lopen voor het voor het SPD-lijsttrekkerschap. Hij sprak afgelopen weekend op een bijeenkomst van de linkervleugel van zijn partij zijn trots uit over het SPD-beleid en de SPD-ministers in de bondsregering en kreeg veel bijval. Uit een recente peiling blijkt dat meer mensen (29 procent) Schulz als kanselier zouden willen dan partijvoorzitter Sigmar Gabriel (18 procent). Van CDU-kanselier Merkel zouden beiden het echter bij de bondsdagverkiezingen in september 2017 niet winnen. Als de kanselier direct zou kunnen worden gekozen, zou 46 procent van de ondervraagden op haar stemmen. Officieel wil de SPD pas komend voorjaar bekend maken wie lijsttrekker wordt voor de bondsdagverkiezingen, maar waarschijnlijk wordt dat in november al bekend. Dan wordt duidelijkheid over Merkels kandidatuur verwacht. Gabriel zei eerder al dat hij pas over het SPD-lijsttrekkerschap wil spreken als duidelijk is of Merkel aantreedt. Lees meer bij tagesschau.de en tagesspiegel.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

'Zichzelf moeten verstoppen maakt mensen ziek'

'Zichzelf moeten verstoppen maakt mensen ziek'

Indrukwekkende getuigenissen over vervolging van lhbtiq'ers in en na de oorlog, tijdens de Holocaust-herdenking in de Bondsdag.


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer

De zware wapens

De zware wapens

Uitgerekend in Duitse progressieve kringen is er veel steun voor wapens voor Oekraïne. Het verandert de dagelijkse gesprekken zelfs in Kreuzberg, merkt Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Minister mag zelfs niet meer 'am Katzentisch sitzen'

Minister mag zelfs niet meer 'am Katzentisch sitzen'

De Duitse defensieminister Lambrecht maakte één fout te veel, schrijft columniste Inge Jooris.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger