Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse media sceptisch over Merkels kandidatuur

Kort nieuws - 21 november 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Merkel stelt zich nog een keer kandidaat voor het kanselierschap hoewel ze in binnen- en buitenland over het hoogtepunt van haar macht heen is, schrijft de FAZ. "De kans dat ze in een vierde ambtstermijn tot een Duitslands 'supervrouw', of die van het hele Westen wordt, is niet bijzonder groot." De ARD noemt Merkels optreden zondag, waarbij ze haar kandidatuur bekend maakte, zwak. "Ze bood te veel presidentieels en te weinig aanvallends - de oude harmonie-strategie. Maar op deze manier zal ze deze keer falen, want haar tegenstanders zijn rücksichtloser dan ooit tevoren." Spiegel Online voorspelt dat Merkels vierde ambtstermijn haar moeilijkste wordt, met in Duitsland het groeiende rechtspopulisme en in het buitenland Poetin, Trump, Erdogan en misschien ook Le Pen. "Duidelijk is dat Merkel dit keer niet met een 'Weiter-so' en niet met de inspiratieloze 'u-kent-me'-spreuk uit de verkiezingscampagne van 2013 kan winnen." Plaatsvervangend Spiegel-hoofdredacteur Kurbjuweit vindt dat Merkel teleurstelt. Het lijkt erop "dat Merkel gewoon zo verder merkelt en dat kan niet de oplossing zijn". Lees meer reacties bij t-online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

CDU en SPD gelijk op in Noordrijn-Westfalen

CDU en SPD gelijk op in Noordrijn-Westfalen

Zondag gaat NRW naar de stembus. De verkiezingen hebben ook invloed op de landelijke politiek.


Lees meer

Een portie leiderschap

Een portie leiderschap

Kanselier Scholz maakt het leiderschap dat hij beloofde niet waar, schrijft econoom Carsten Brzeski. Duitsland aarzelt en treuzelt.


Lees meer

Geen verrassing bij verkiezing bondspresident

Geen verrassing bij verkiezing bondspresident

Duitsland kiest zondag de bondspresident. Wie het wordt, wat hij doet en hoe hij wordt gekozen.


Lees meer

Conservatieve Merz moet CDU richting gaan geven

Conservatieve Merz moet CDU richting gaan geven

De rechts-conservatieve Friedrich Merz wordt de nieuwe CDU-voorzitter. Hij krijgt een aantal lastige taken op zijn bord.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger