Duitslandweb logo Duitslandweb

CSU-top: binnenlandse veiligheid kernthema verkiezingsjaar

Kort nieuws - 4 januari 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De CSU wil op een driedaagse partijbijeenkomst die vandaag begint haar profiel aanscherpen voor de Bondsdagverkiezingen van september. Belangrijkste thema voor de partij is de binnenlandse veiligheid, aldus fractievoorzitter Gerda Hasselfeldt voorafgaand aan de top. Hoewel het door de onenigheid tussen CDU en CSU en met de sterke AfD een moeilijk verkiezingsjaar wordt, is Hasselfeldt er net als partijvoorzitter Seehofer van overtuigd dat CDU en CSU samen op zo'n 40 procent van de stemmen kunnen rekenen. Op de zogeheten Klausurtagung in Beieren worden verschillende internationale gasten verwacht zoals de Noorse minister-president Erna Solberg, EU-commissaris Julian King, de directeur van EU-grensagentschap Frontex Fabrice Leggeri en de directeur van inlichtingendienst BND Bruno Kahl. CDU-politici roepen de Beierse zusterpartij op tot meer eensgezindheid. Beide partijen strijden al ruim een jaar over de door de CSU gewenste bovengrens aan het aantal vluchtelingen dat Duitsland toelaat. Ook is er onenigheid over belastingverhogingen, de verhouding met Rusland en de wenselijkheid van referenda. Lees meer bij Zeit Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst mag de AfD als verdacht classificeren, zegt de rechter. Dat geeft de dienst meer middelen om de partij in de gaten te houden.


Lees meer

Wachten loont

Wachten loont

Friedrich Merz positioneert zijn CDU als nieuwe anti-partij, schrijft econoom Carsten Brzeski. Hoe de partij haar plannen wil uitvoeren, blijft onduidelijk.


Lees meer

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger