Duitslandweb logo Duitslandweb

Deel journalisten niet welkom bij top AfD, FN en PVV in Koblenz

Kort nieuws - 19 januari 2017

Bij een top van de ENF-fractie van het Europees Parlement (Europa van Naties en Vrijheid) komende zaterdag in Koblenz is een deel van de Duitse journalisten niet welkom. Daarvoor heeft AfD-Europarlementariër Pretzell gezorgd, meldt de FAZ. Hij sluit journalisten die kritisch over zijn partij hebben bericht uit en dat druist in tegen het verbod op discriminatie, aldus de krant. Ook is er onenigheid over de top binnen de AfD zelf. Volgens mede-voorzitter van de AfD Meuthen gaat het om een ENF-top waar de AfD niets mee te maken heeft. Maar AfD-Europarlementariër Pretzell is lid van de ENF-fractie, waarbij ook het Franse Front National en de Nederlandse PVV zijn aangesloten. En AfD-voorzitter Petry noemt de bijeekomst het "Europese verkiezingsbegin" - dit jaar vinden in Nederland, Frankrijk en Duitsland verkiezingen plaats. Petry treedt zaterdag in Koblenz op aan de zijde van Marine Le Pen en Geert Wilders. De vakbond DGB in Koblenz heeft voor zaterdag een demonstratie tegen de bijeenkomst georganiseerd. Daar zullen onder meer minister-president van Rijnland-Palts Malu Dreyer (SPD), de Luxemburgse minister van Buitenlandse Zaken Jean Asselborn en vice-voorzitter van het EP Ulrike Lunacek spreken. Ook SPD-partijvoorzitter Gabriel wordt verwacht. Lees meer bij FAZ.net en n-tv

Pretzell is sinds vorig jaar lid van de ENF-fractie. Hij en mede-Europarlementariër Beatrix von Storch waren eerder aangesloten bij de de ECR-fractie (Europese Conservatieven en Hervormers) maar die moesten ze verlaten na omstreden uitspraken. Von Storch sloot zich daarna aan bij de EFDD, de fractie Europa van Vrijheid en Directe Democtatie. 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

In München hangt verandering in de lucht

In München hangt verandering in de lucht

Nu Beieren verandert, moet ook de CSU moderniseren. Lynn Stroo zag in München een partij die worstelt.

Lees meer

Kramp-Karrenbauer moet zich als minister bewijzen

Kramp-Karrenbauer moet zich als minister bewijzen

CDU-voorzitter Kramp-Karrenbauer is verrassend benoemd tot minister van Defensie. Zo is ze politiek zichtbaarder.

Lees meer

Groen gewetensmoment

Groen gewetensmoment

Het huidige succes van de Groenen leidt misschien wel tot de doorbraak die Duitsland nodig heeft, schrijft econoom Carsten Brzeski.

Lees meer

EU-verkiezingen tonen verdeeld Duitsland

EU-verkiezingen tonen verdeeld Duitsland

Bij de 'Europawahl' zijn Die Grünen de tweede partij geworden, vóór de SPD. De AfD scoort in Oost-Duitsland.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger