Duitslandweb logo Duitslandweb

Von der Leyen bekritiseert 'verkeerd begrepen korpsgeest' Bundeswehr

Kort nieuws - 1 mei 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De gevallen van pesterijen en rechts-extremisme in het Duitse leger tonen een probleem met de instelling van de Bundeswehr aan, zegt minister van Defensie Von der Leyen.

De Bundeswehr lijdt onder een "zwakke leiding op verschillende niveaus" en een "verkeerd begrepen korpsgeest", adus de minister zondagavond in het ZDF-programma 'Berlin direkt'. Daardoor worden problemen onder de pet gehouden. Von der Leyen reageert daarmee op het schandaal rond Franco A., een Duitse soldaat die zich uitgaf voor vluchteling. Hij zou zo een aanslag hebben willen plegen en die in de schoenen van een vluchteling hebben willen schuiven. A. had extreem-rechtse sympathieën en dat was ook bekend, maar dat werd goedgepraat, aldus de minister. Ook bij andere schandalen is dat vaak het mechanisme. De minister wil een brede discussie over de houding bij de Bundeswehr. Politiek, religieus en rechts-extremisme mogen in het Duitse leger niet worden getolereerd, zegt ze. Er is ook kritiek op de BAMF, die vluchtelingen in Duitsland registreert en zich door A. om de tuin heeft laten leiden. Lees meer bij ZDF Heute.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Moord toont gevaar neonazi-netwerken

Moord toont gevaar neonazi-netwerken

Neonazi-netwerk Combat 18 blijkt in Duitsland goed georganiseerd en roept leden op aanslagen te plegen.

Lees meer

De herkomst

De herkomst

Het is heel Duits om mensen met Turkse of andere wortels naar hun herkomst te vragen, hoort Merlijn Schoonenboom bij een debat.

Lees meer

Duitsland geschokt door rechtse terreur

Duitsland geschokt door rechtse terreur

Na de moord op CDU-politicus Lübcke waarschuwen experts voor extreem-rechtse terreur in Duitsland.

Lees meer

De oorlogskleinkinderen

De oorlogskleinkinderen

De Tweede Wereldoorlog is niet alleen op het persoonlijke vlak een thema, maar ook weer in het Duitse politieke debat, merkt Merlijn Schoonenboom.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger