Duitslandweb logo Duitslandweb

Collectie van Hitlers kunstverzamelaar Gurlitt tentoongesteld in Bonn

Kort nieuws - 2 november 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Een deel van de beruchte Gurlitt-kunstcollectie is vanaf vrijdag tot 11 maart te zien in de Bundeskunsthalle in Bonn. Kunstverzamelaar Hildebrand Gurlitt heeft de nazi's aan veel belangrijke kunstwerken geholpen. 

Een deel van de collectie geldt als roofkunst. De nazi's hebben veel kunst onder druk voor hele lage prijzen gekocht of in beslag genomen. De verzameling werd pas in 2013 ontdekt, in de woning van zoon Cornelius Gurlitt. Hij heeft de schilderijen en kunstobjecten, waaronder werken van Rodin, Renoir en Matisse, lange tijd verborgen gehouden. Na het overlijden van de man erfde het museum in Bern de collectie. Al jaren loopt het onderzoek naar de vorige eigenaren van de kunstwerken. Tegelijk met de tentoonstelling in Bonn wordt een ander deel van de collectie in Bern getoond. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Cultuur':

De publieksvriendelijkheid

De publieksvriendelijkheid

Duitse musea, hiërarchische staatsinstanties, zien bezoekers vooral als een bedreiging, heeft Merlijn Schoonenboom meermaals ervaren.

Lees meer

Het Udoversum ontstond in Gronau

Het Udoversum ontstond in Gronau

De wieg van de grootste rocklegende van Duitsland stond in Gronau. De plek bij uitstek dus om de film Lindenberg! te kijken.

Lees meer

Claim loopt uit op pr-drama voor Hohenzollern

Claim loopt uit op pr-drama voor Hohenzollern

De familie Hohenzollern wil bezittingen terug die in het verleden zijn afgenomen. Maar heeft ze daar recht op?

Lees meer

De Malle-therapeuten

De Malle-therapeuten

Merlijn Schoonenboom heeft zich in het Duitse muziekgenre Mallorca-zomerhits verdiept. Er ging een wereld voor hem open. Column met soundtrack.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger