Duitslandweb logo Duitslandweb

Schäuble en Seehofer mengen zich in debat rond Özil

Kort nieuws - 27 juli 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Bondsdagvoorzitter Schäuble (CDU) en minister van Binnenlandse Zaken Seehofer (CSU) hebben zich in het debat rond voetballer Özil gemengd.

Schäuble ziet de Duitse voetbalbond DFB als hoofdschuldige voor de escalatie van de strijd. Özil, Duitse voetballer met Turkse roots, liet zondag weten niet meer voor het nationale elftal uit te komen. Hij verwijt de Duitse voetbalbond DFB racisme en een gebrek aan respect. Özil kreeg veel kritiek omdat hij in mei met de Turkse president Erdogan op de foto was gegaan. "Ik begrijp nog steeds niet waarom de DFB het heeft toegelaten dat van een domme foto-actie zo'n staatsaffaire werd gemaakt. Dat is heel jammer", zei Schäuble tegen Duitse media.

Volgens Seehofer is Özil "een van ons" en hoort hij bij Duitsland. De minister van Binnenlandse Zaken, ook verantwordelijk voor sport, zei in een interview met de FAZ dat de belangrijke maatschappelijke functie van sport, integratie, niet in diskredit mag worden gebracht. De strijd rond Özil betekent volgens hem niet dat de integratie in de sport of in het algemeen is mislukt. Lees meer bij welt.de en Berliner Morgenpost

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

De Kerst-moslim

De Kerst-moslim

Kerst heeft in Duitsland de potentie net zo beladen te worden als Sinterklaas in Nederland, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

Jaaroverzicht Duitsland 2019

Jaaroverzicht Duitsland 2019

Klimaatprotest, bezorgdheid over extreem-rechts, 30 Jahre Mauerfall: een terugblik op Duitsland in 2019.

Lees meer

Een Duitse Babi Pangang

Een Duitse Babi Pangang

Vietnamees eten kun je wel rekenen tot het cultuurgoed van Berlijn, net zo goed als Currywurst, vindt Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

Omas gegen Rechts: ‘Geen botox maar levenservaring’

Omas gegen Rechts: ‘Geen botox maar levenservaring’

Met een lezing in Amsterdam wil de Duitse protestbeweging Nederlandse 'oma's' inspireren.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger