Duitslandweb logo Duitslandweb

Voorwaardelijke celstraf voor natuurgenezer Klaus R.

Kort nieuws - 16 juli 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De rechtbank in Krefeld heeft natuurgenezer Klaus R. maandag veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee jaar wegens dood door schuld. 

De rechter acht bewezen dat Klaus R. onzorgvuldig heeft gehandeld bij het toedienen van een alternatief kankermedicijn, waardoor drie patiënten zijn gestorven. Twee van deze patiënten waren Nederlanders. Ze bezochten de 'Heilpraktiker' in zijn kliniek in Brüggen-Bracht, net over de grens met Nederland. 

De officier van justitie had een celstraf van drie jaar geëist omdat de 61-jarige man zwaar nalatig is geweest bij het gebruik van het giftige en niet als medicijn toegelaten 3-Bromopyruvat. Hij gebruikte onder meer geen goede weegschaal. De rechter liet meewegen dat de man oprecht spijt heeft betuigd, geen strafblad heeft en heeft meegewerkt aan het onderzoek. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

De zaak zorgde voor een discussie over de bevoegdheden van natuurgenezers. Lees ook op Duitslandweb: Duitsland als bakermat van de natuurgeneeskunde

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Verdeeld Duitsland

Verdeeld Duitsland

58 jaar geleden, op 13 augustus 1961, begon de bouw van de Berlijnse Muur. Duitsland worstelt nog steeds met de gevolgen van de deling.

Lees meer

Moord toont gevaar neonazi-netwerken

Moord toont gevaar neonazi-netwerken

Neonazi-netwerk Combat 18 blijkt in Duitsland goed georganiseerd en roept leden op aanslagen te plegen.

Lees meer

De herkomst

De herkomst

Het is heel Duits om mensen met Turkse of andere wortels naar hun herkomst te vragen, hoort Merlijn Schoonenboom bij een debat.

Lees meer

Duitsland geschokt door rechtse terreur

Duitsland geschokt door rechtse terreur

Na de moord op CDU-politicus Lübcke waarschuwen experts voor extreem-rechtse terreur in Duitsland.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger