Duitslandweb logo Duitslandweb

Dader moordaanslag Frankfurt werd gezocht in Zwitserland

Kort nieuws - 30 juli 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De 40-jarige man die maandag een vrouw en haar zoon (8) voor de trein duwde op Frankfurt Hauptbahnhof, werd voor een geweldsincident gezocht in Zwitserland. Dat bleek dinsdagmiddag op een persconferentie.

Volgens de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer en politiechef Dieter Romann is de dader een man uit Eritrea die sinds 2006 met zijn gezin in Zwitserland woont met een verblijfsvergunning. Daar werd hij vorige week gewelddadig tegen zijn buurvrouw. Hij bedreigde haar met een mes, probeerde haar te wurgen en sloot haar op in haar huis. Ook heeft hij zijn eigen vrouw en kinderen thuis opgesloten, laten de Zwitserse autoriteiten weten. Volgens hen kampte de man sinds dit jaar met psychische problemen waarvoor hij werd behandeld. Sinds afgelopen donderdag werd hij gezocht door de Zwitserse politie.

Een paar dagen na zijn geweldsuitbarsting in zijn woonplaats Zürich reisde de man van Bazel naar Frankfurt. Hij stond niet bij de Duitse of andere Europese databanken aangemeld als gezocht persoon, en reisde zonder controles naar Duitsland. Op het station van Frankfurt duwde hij de moeder en zoon voor een trein op het spoor, waarbij de jongen van 8 het niet overleefde. Ook probeerde hij een 78-jarige vrouw te duwen, maar dat mislukte. Volgens politiechef Romann is het motief van de dader nog onbekend. Hij wordt verdacht van moord en twee pogingen tot moord.

Voordat de verdachte gewelddadig werd, werkte hij al een tijd bij een transportbedrijf in Zürich en stond hij bekend als goed geïntegreerd. Zo werd hij in een brochure afgebeeld als voorbeeld van geslaagde intergratie. Vanwege zijn psychische problemen zat hij de afgelopen tijd in de ziektewet.

Minister Seehofer kondigde op de persconferentie aan te onderzoeken hoe de beveiliging op Duitse stations verbeterd kan worden. Lees meer bij Tagesschau, Focus Online en Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken wordt voor volwassenen legaal in Duitsland. Vanaf 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger