Duitslandweb logo Duitslandweb

Merkel wil dat EU zelf weer vluchtelingen op zee redt

Kort nieuws - 16 augustus 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Kanselier Merkel wil dat de Europese Unie zelf weer vluchtelingen op zee gaat redden. Dat zei ze donderdag bij het afscheid van Ursula von der Leyen als minister van Defensie.

"Het zou zeker goed zijn als we ook nu weer een missie Sophia zouden hebben en overheidsschepen die mensen zouden redden", aldus Merkel. Ze noemde het redden van vluchtelingen op zee even noodzakelijk als de bestrijding van mensensmokkelaars. 

Met de EU-operatie Sophia zijn sinds 2015 tienduizenden mensen op zee gered en naar Italië gebracht, een groot deel door de Duitse marine. De missie werd enkele maanden geleden stopgezet, vooral Italië maakte er bezwaar tegen. Lees meer bij Zeit Online

Reacties

H. Zijlstra - 16 augustus 2019 16:07

op zee redden prima, maar dan vervolgens retour richting Afrika. En zeker niet naar Italië; dat land is inmiddels overstroomd met zgn vluchtelingen, lees economische emigranten. Merkel drijft op deze manier de EU uit elkaar en geeft brood aan de mensensmokkelaars. Overigens op de Filipijnen zijn ook genoeg mensen, die graag gered willen worden , zo nodig op zee. Die hebben in doorsnee een veel betere opleiding en Engelse taalvaardigheid. Iets verder varen dus.

Reageer
lieke H. Zijlstra - 25 september 2019 11:23

Helemaal mee eens H. Zijlstra. Ze roepen maar dat ze nergens heen kunnen nou hierbij gelijk retour weer naar Afrika daar kunnen ze wel heen. Reken maar dat de onrust over Europa nog groter gaat worden. Ik vindt het onverantwoordelijk dat je zoveel verschillende culturen op één grote hoop gegooid wordt en dat is vragen om moeilijkheden. De tolerantie zal nog verder afnemen en de jaren 40-45 zal weder herleven in volle glorie. Een tweede Hitler komt vast weer. Het verbaasd me niks gezien Duitsland

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en Europa':

Duitsland wil sterkere EU als antwoord op crisis

Duitsland wil sterkere EU als antwoord op crisis

Duitsland neemt het EU-voorzitterschap op zich. Merkel heeft voor de komende zes maanden ambitieuze plannen.

Lees meer

EU-voorzitter Duitsland moet plannen bijstellen

EU-voorzitter Duitsland moet plannen bijstellen

Niet de Brexit en de Green Deal, maar corona domineert het aankomende Duitse EU-voorzitterschap.

Lees meer

Duits Constitutioneel Hof waakt over EU-democratie

Duits Constitutioneel Hof waakt over EU-democratie

Niet Europese instellingen, maar lidstaten moeten beslissen over bevoegdheden van die instellingen, schrijft Ton Nijhuis.

Lees meer

'Sprechstunde': Duitsland en Europa

'Sprechstunde': Duitsland en Europa

DIA-medewerkers Hanco Jürgens en Marja Verburg beantwoorden vragen over Duitsland en Europa

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger