Duitslandweb logo Duitslandweb

Merkel wil dat EU zelf weer vluchtelingen op zee redt

Kort nieuws - 16 augustus 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Kanselier Merkel wil dat de Europese Unie zelf weer vluchtelingen op zee gaat redden. Dat zei ze donderdag bij het afscheid van Ursula von der Leyen als minister van Defensie.

"Het zou zeker goed zijn als we ook nu weer een missie Sophia zouden hebben en overheidsschepen die mensen zouden redden", aldus Merkel. Ze noemde het redden van vluchtelingen op zee even noodzakelijk als de bestrijding van mensensmokkelaars. 

Met de EU-operatie Sophia zijn sinds 2015 tienduizenden mensen op zee gered en naar Italië gebracht, een groot deel door de Duitse marine. De missie werd enkele maanden geleden stopgezet, vooral Italië maakte er bezwaar tegen. Lees meer bij Zeit Online

Reacties

H. Zijlstra - 16 augustus 2019 16:07

op zee redden prima, maar dan vervolgens retour richting Afrika. En zeker niet naar Italië; dat land is inmiddels overstroomd met zgn vluchtelingen, lees economische emigranten. Merkel drijft op deze manier de EU uit elkaar en geeft brood aan de mensensmokkelaars. Overigens op de Filipijnen zijn ook genoeg mensen, die graag gered willen worden , zo nodig op zee. Die hebben in doorsnee een veel betere opleiding en Engelse taalvaardigheid. Iets verder varen dus.

Reageer
lieke H. Zijlstra - 25 september 2019 11:23

Helemaal mee eens H. Zijlstra. Ze roepen maar dat ze nergens heen kunnen nou hierbij gelijk retour weer naar Afrika daar kunnen ze wel heen. Reken maar dat de onrust over Europa nog groter gaat worden. Ik vindt het onverantwoordelijk dat je zoveel verschillende culturen op één grote hoop gegooid wordt en dat is vragen om moeilijkheden. De tolerantie zal nog verder afnemen en de jaren 40-45 zal weder herleven in volle glorie. Een tweede Hitler komt vast weer. Het verbaasd me niks gezien Duitsland

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en Europa':

Vaccinatie-advies in Duitsland voor tekenziekte TBE

Vaccinatie-advies in Duitsland voor tekenziekte TBE

In delen van Duitsland is het risico op ziekte na een tekenbeet zo groot, dat vaccinatie wordt aangeraden.


Lees meer

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

De Duitse FDP trok tot verbijstering van Brussel de steun in aan het EU-verbod op de productie van diesel- en benzineauto's. Wat is er aan de hand?


Lees meer

Frans-Duitse vriendschap onder druk

Frans-Duitse vriendschap onder druk

De viering van 60 jaar vriendschap zondag was een gelegenheid om scherven te lijmen voor Frankrijk en Duitsland.


Lees meer

Scholz zet zich in voor toetreding Balkanlanden

Scholz zet zich in voor toetreding Balkanlanden

Scholz ziet na zijn bezoek aan de Balkan een 'nieuwe dynamiek' voor EU-toetreding van een aantal landen.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger