Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse overheid steunt bioscopen met 40 milloen euro

Kort nieuws - 16 juli 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse overheid steunt Duitse bioscopen met 40 miljoen euro. Dat heeft Monika Grütters, cultuurvertegenwoordiger van de Duitse regering, woensdag in Berlijn bekend gemaakt.

Het geld is bedoeld voor investeringen in bijvoorbeeld ventilatiesystemen en kassa's waarbij niet met cash geld hoeft te worden betaald. Dat moet de kans op een coronabesmetting verminderen. Elke bioscoop kan maximaal 315.000 euro uit het Zukunftsprogramm Kino II aanvragen. Het geld komt uit het reddingspakket Neustart Kultur, waarvoor een miljard euro is uitgetrokken.

Het steunfonds volgt op een eerder programma, van begin maart, nog voor de corona-lockdown. Dat was vooral bedoeld voor kleinere bioscopen op het platteland, om het culturele aanbod daar in stand te houden. Nu komen door de coronacrisis ook grotere bioscopen in gevaar. Omdat ze zich aan de afstands- en hygiëneregels moeten houden, kunnen ze slechts weinig bezoekers ontvangen en lijden ze, ook nu ze weer open zijn, veel verlies. Lees meer bij Süddeutsche.de, tagesspiegel.de, BR24.de en de site van de Bundesregierung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

‘Duitse restitutie nazi-roofkunst moet beter’

‘Duitse restitutie nazi-roofkunst moet beter’

Duitsland krijgt al jaren kritiek op zijn restitutiebeleid voor nazi-roofkunst. De regering komt nu met hervormingen.


Lees meer

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nederland & Vlaanderen zijn deze maand gastland op de Leipziger Buchmesse. Een uitgelezen kans voor auteurs zich te presenteren in Duitsland.


Lees meer

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Oost-Duitsland speelt dit najaar in de filmreeks Deutsches Kino een belangrijke rol. Ook de moeite waard: een film over de Turkse muziekindustrie in Duitsland.


Lees meer

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

De tentoonstelling 'Wolken und Licht' in Museum Barberini toont meer dan de bekende beelden van grote Hollandse meesters.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger