Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse regering komt met miljardensteun voor cultuurbranche

Kort nieuws - 27 mei 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering heeft een hulppakket van 2,5 miljard euro besloten om vanaf 1 juli de cultuurbranche mee te ondersteunen. Minister Scholz (SPD) van Financiën noemt het speciale fonds het "grootste cultuur-stimuleringsprogramma sinds de oprichting van de Bondsrepubliek". 

De bedoeling is dat met het steunfonds theaters, bioscopen en andere culturele instellingen weer kunnen opstarten na de maanden van verplichte sluiting door de corona-pandemie. 

Van de 2,5 miljard euro gaat 1,9 miljard naar organisatoren van culturele evenementen zoals film- en theatervoorstellingen. Omdat zij slechts beperkt publiek mogen toelaten, zijn hun activiteiten economisch niet rendabel. Daarom krijgen ze van de overheid vanaf 1 juli extra subsidie op elk kaartje dat ze verkopen, tot een bedrag van maximaal 100.000 euro per voorstelling.

De rest van het geld, 600 miljoen euro, is bedoeld voor organisatoren van grote evenementen met meer dan 2.000 bezoekers. Voor hen wordt onder meer een annuleringsfonds ingericht, zodat het financiële risico voor de organisatie van bijvoorbeeld festivals en concerttournees een stuk kleiner wordt. Lees meer bij Die Zeit en op de site van de Bundesregierung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Cultuur':

‘Duitse restitutie nazi-roofkunst moet beter’

‘Duitse restitutie nazi-roofkunst moet beter’

Duitsland krijgt al jaren kritiek op zijn restitutiebeleid voor nazi-roofkunst. De regering komt nu met hervormingen.


Lees meer

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nederland & Vlaanderen zijn deze maand gastland op de Leipziger Buchmesse. Een uitgelezen kans voor auteurs zich te presenteren in Duitsland.


Lees meer

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Oost-Duitsland speelt dit najaar in de filmreeks Deutsches Kino een belangrijke rol. Ook de moeite waard: een film over de Turkse muziekindustrie in Duitsland.


Lees meer

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

De tentoonstelling 'Wolken und Licht' in Museum Barberini toont meer dan de bekende beelden van grote Hollandse meesters.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger