Duitslandweb logo Duitslandweb

Regering roept deelstaten op zich te houden aan schoolsluitingen

Kort nieuws - 21 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering heeft de deelstaten opgeroepen zich te houden aan de afspraak om de scholen en kinderopvang gesloten tot houden tot half februari. In de praktijk blijkt dat veel deelstaten hun eigen weg gaan. 

De minister-president van Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann, zei dinsdag na het overleg tussen de regering en de deelstaten dat hij ging kijken of de basisscholen en kinderopvang vanaf begin februari weer open kunnen gaan. Dinsdag werd juist besloten de lockdown te verlengen en ook de scholen gesloten te houden. De bondsregering heeft de deelstaten via een woordvoerder opgeroepen zich aan deze afspraken te houden.

Minister van Gezinszaken Franziska Giffey (SPD) reageerde sceptisch op de overwegingen van Kretschmann en andere deelstaten. De minister sprak zich uit voor handhaving van uniforme regelsgeving in Duitsland. De sluiting van de scholen en kinderopvang noemt ze een dringende, noodzakelijke maatregel. In Duitsland is onderwijs een deelstaataangelegenheid, dus de invloed van de federale overheid is beperkt tot verzoeken en waarschuwingen. Lees meer bij Welt en Tagesschau zette de onderwijsplannen van verschillende deelstaten op een rij.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer

‘Duits onderwijs had moeite met omslag in coronatijd'

‘Duits onderwijs had moeite met omslag in coronatijd'

Mischa Buiting deed als afstudeerproject onderzoek naar digitalisering in het hoger onderwijs in Nederland en Duitsland.

Lees meer

Met de groeten van de Bundesregierung

Met de groeten van de Bundesregierung

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 6: 'De kust is veilig jongens, da steht keiner.'

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger