Duitslandweb logo Duitslandweb

Hoge straffen voor 5 verdachten misbruikzaak Münster

Kort nieuws - 6 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Wegens zwaar seksueel misbruik zijn vijf verdachten in een grote misbruikzaak in Münster dinsdag veroordeeld tot hoge celstraffen. De 28-jarige hoofdverdachte kreeg 14 jaar gevangenisstraf en aansluitend preventieve detentie (Sicherungsverwahrung).

De rechtbank acht bewezen dat hij en drie andere aangeklaagden het zoontje van zijn partner ernstig en herhaaldelijk hebben misbruikt. Ook zou hij hebben gezorgd dat veel andere mannen de jongen konden misbruiken. De jongen was niet het enige slachtoffer. Beelden van het misbruik plaatste de hoofdverdachte op internet. De drie andere mannen kregen 10, 11 en 12 jaar gevangenisstraf en preventieve detentie.

De moeder van de hoofdverdachte is veroordeeld tot vijf jaar cel omdat ze wist dat haar zoon haar tuinhuis gebruikte voor de verkrachtingen. Het onderzoek naar het vele beeldmateriaal is nog niet afgerond. Dit voorjaar werd ook de moeder van het kind gearresteerd.

De zaak kwam in juni 2020 aan het licht. In totaal kreeg de politie in deze zaak vijftig verdachten in binnen- en buitenland in het vizier, dertig van hen zitten nog in voorlopige hechtenis, meldde onder meer Zeit Online dinsdag. Vijf verdachten zijn al eerder veroordeeld.

Münster is de derde grote misbruikzaak in de deelstaat Noordrijn-Westfalen in de afgelopen jaren, eerdere zaken speelden in Lügde en Bergisch Gladbach. Volgens de deelstaatminister van Binnenlandse Zaken Reul is het onderzoek nog lang niet afgerond. Hij vreest, schrijft Zeit Online, dat in het onderzoek nog nieuwe zaken aan het licht zullen komen. De politie heeft miljoenen geïnvesteerd in techniek en personeel, lichtte de minister toe. Er wordt gewerkt met software op basis van kunstmatige intelligentie, maar uiteindelijk moet het materiaal worden bekeken door politiemensen, hoofdzakelijk jonge vrouwen, aldus de minister. "Een onvoorstelbare belasting", citeert de krant Reul. Lees meer bij Zeit Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Een Duits gezicht

Een Duits gezicht

Kijken Duitsers echt treuriger? Merlijn Schoonenboom over blikken, kijken en context.


Lees meer

Warum, wieso: wordt de Duitse grens bewaakt?

Warum, wieso: wordt de Duitse grens bewaakt?

Het Schengenverdrag maakte een einde aan grenscontroles in de EU. Toch worden voertuigen tussen Oostenrijk en Duitsland goed gecontroleerd. Hoe kan dat?


Lees meer

Freiheitsfonds koopt zwartrijders vrij

Freiheitsfonds koopt zwartrijders vrij

Zwartrijders horen niet in de gevangenis, vindt het Freiheitsfonds. Het riep 15 maart uit tot Freedom Day.


Lees meer

Vrouwendag: Duitse loonkloof en rolmodellen

Vrouwendag: Duitse loonkloof en rolmodellen

Omdat het Internationale Vrouwendag is, stellen we vijf Duitse vrouwen voor die ons dit jaar zijn opgevallen.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger