Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland intensiveert controles langs Poolse grens

Kort nieuws - 25 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland heeft in de maand oktober tot dit weekend ongeveer 4.000 mensen geregistreerd langs de Poolse grens die illegaal inreisden en uit Belarus kwamen. De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer heeft laten weten dat de controles in de grensstreek zijn geïntensiveerd en dat ook regelmatige grenscontroles een mogelijkheid zijn als de vluchtelingen blijven komen. 

De politie heeft dit weekeinde meer dan vijftig rechtsextremisten aangehouden bij de Poolse grens, die migranten wilden tegenhouden en van wie sommigen wapens of pepperspray bij zich hadden. Ze hadden gehoor gegeven aan een oproep van de rechtsextreme beweging Der Dritte Weg.

De Europese Unie beschuldigt Belarus ervan de vluchtelingen bewust naar de EU te sluizen, vanwege de sancties die de EU tegen Belarus heeft afgekondigd. De vluchtelingen komen met vliegtuigen naar Wit-Rusland en worden naar de grens met Polen gebracht. De Poolse grenswacht proberen ze tegen te houden, waardoor een deel van hen is gestrand in de bossen. Co-voorzitter Robert Habeck van de Groenen roept op tot solidariteit met Polen door de vluchtelingen over de EU te verdelen. Ook wijst hij er op dat humanitaire standaarden moeten worden nageleefd. Lees meer bij Tagesschau en bij Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en Europa':

Verkiezingsuitslag hard gelag voor Duitse regering

Verkiezingsuitslag hard gelag voor Duitse regering

Zo stemde Duitsland bij de verkiezingen voor het Europees Parlement.


Lees meer

Duitsland en de Europese verkiezingen 2024

Duitsland en de Europese verkiezingen 2024

Wat vinden Duitsers van de EU? Welke Duitse partijen doen mee aan de Europese verkiezingen? We zetten het in dit factsheet op een rij.


Lees meer

Podcast: De Duitse rol in Europa

Podcast: De Duitse rol in Europa

Welke rol speelt Duitsland in de EU sinds het aantreden van kanselier Scholz? Daarover vertelt Ton Nijhuis, directeur van het Duitsland Instituut, in deze podcast.


Lees meer

Vaccinatie-advies in Duitsland voor tekenziekte TBE

Vaccinatie-advies in Duitsland voor tekenziekte TBE

In delen van Duitsland is het risico op ziekte na een tekenbeet zo groot, dat vaccinatie wordt aangeraden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger