Duitslandweb logo Duitslandweb

CDU moet voortaan naast AfD zitten in Bondsdag

Kort nieuws - 17 december 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De coalitiepartijen hebben de volgorde waarop de partijen in de Bondsdag zitten veranderd, tot groot ongenoegen van de nog wat onwennige oppositiepartij CDU/CSU.

Door de nieuwe indeling in de Bondsdag schuift de FDP naar het midden, naast coalitiegenoten SPD en Groenen. De CDU en CSU schuiven een plek naar rechts en hebben de AfD nu als directe buur. CDU/CSU is daar woedend over. De zitvolgorde is al 70 jaar hetzelfde. Dat de coalitiepartijen hun meerderheid direct gebruiken om die volgorde zonder debat aan te passen, vinden de christendemocraten kinderachtig.

De FDP kreeg in 2017 de nieuwe Bondsdagpartij AfD rechts naast zich en heeft herhaaldelijk laten weten daar niet blij mee te zijn. De AfD is erg luidruchtig aanwezig in het parlement en de sfeer en omgang is vaak onaangenaam, liet FDP'ers weten. Daarnaast wil de FDP zich als partij van het midden presenteren en dus ook fysiek wat meer naar het midden schuiven. Lees meer bij Tagesschau

Tags: fdp, cdu/csu, Bondsdag, AfD

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Verontwaardiging over hervorming Duits kiesstelsel

Verontwaardiging over hervorming Duits kiesstelsel

Dat de Bondsdag kleiner moest worden, daar was iedereen het over eens. Maar van de hervorming die nu is besloten, laten analisten weinig heel.


Lees meer

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

De Duitse FDP trok tot verbijstering van Brussel de steun in aan het EU-verbod op de productie van diesel- en benzineauto's. Wat is er aan de hand?


Lees meer

Duitse dienstplicht ondanks discussie geen optie

Duitse dienstplicht ondanks discussie geen optie

De Duitse minister van Defensie Pistorius noemt de afschaffing van de dienstplicht een fout. Toch is herinvoering geen optie.


Lees meer

10 jaar AfD: steeds verder naar rechts

10 jaar AfD: steeds verder naar rechts

De AfD is de afgelopen 10 jaar steeds rechts-radicaler, maar ook een stabiel onderdeel van het Duitse partijenlandschap geworden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger