Duitslandweb logo Duitslandweb

Stormen leiden in Duitsland tot veel schade en 3 doden

Kort nieuws - 21 februari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De zware stormen van afgelopen weekend hebben in Duitsland tot veel schade en meerdere doden geleid. Vanaf vrijdag raasde storm 'Zeynep' over het land. 'Antonia' richtte in de nacht van zondag op maandag veel schade aan. Stormen krijgen in Duitsland een andere naam dan in Nederland.

Volgens de eerste schattingen heeft alleen Zeynep (Nederlandse naam Eunice) al tot bijna een miljard euro aan schade geleid. Daarmee is het de zwaarste storm in Duitsland sinds 2007. De daadwerkelijke schade kan nog veel hoger uitvallen, omdat nog niet alles is gemeld.

Drie mensen kwamen om het leven. In Noordrijn-Westfalen stierf een autobestuurder nadat hij tegen een omgevallen boom botste. Een andere automobilist kwam om het leven doordat zijn voertuig omver waaide. Aan de noordzeekust in Nedersaksen is een 68-jarige man van een stal van tien meter hoog gevallen.

De storm zorgde er voor dat het treinverkeer in grote delen van Duitsland stil kwam te liggen. Meer dan 1000 kilometer aan spoortraject raakte beschadigd. Lees meer bij Tagesschau.de

Met 'Antonia' werd Duitsland zondag getroffen door de derde zware storm sinds donderdag. Ook deze storm zorgde voor veel schade en gewonden. Vooral omgewaaide bomen en vrachtwagens zorgden voor problemen. 

Ook maandag moeten treinreizigers nog rekening houden met vertragingen en uitvallende treinen, zo liet de Deutsche Bahn weten. Lees meer bij Spiegel.de

Tags: storm, trein

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansen uit protest op Goede Vrijdag

Dansen uit protest op Goede Vrijdag

Dansen is verboden op Goede Vrijdag in Duitsland. Niet-gelovigen grijpen dat verbod aan voor vrolijk verzet.


Lees meer

Een Duits gezicht

Een Duits gezicht

Kijken Duitsers echt treuriger? Merlijn Schoonenboom over blikken, kijken en context.


Lees meer

Warum, wieso: wordt de Duitse grens bewaakt?

Warum, wieso: wordt de Duitse grens bewaakt?

Het Schengenverdrag maakte een einde aan grenscontroles in de EU. Toch worden voertuigen tussen Oostenrijk en Duitsland goed gecontroleerd. Hoe kan dat?


Lees meer

Freiheitsfonds koopt zwartrijders vrij

Freiheitsfonds koopt zwartrijders vrij

Zwartrijders horen niet in de gevangenis, vindt het Freiheitsfonds. Het riep 15 maart uit tot Freedom Day.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger