Duitslandweb logo Duitslandweb

Tennislegende Boris Becker veroordeeld tot 2,5 jaar cel

Kort nieuws - 2 mei 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Tennislegende Boris Becker (54) is vrijdag in Londen tot 2,5 jaar gevangenisstraf veroordeeld vanwege faillissementsfraude. Becker moest meteen na het oordeel de cel in.

Becker werd in 2017 failliet verklaard en heeft bij de faillissementsprocedure meer dan een miljoen euro aan vermogen achter gehouden voor de curator, oordeelde de rechter. Ze noemde het opmerkelijk dat Becker geen spijt heeft betuigd en zijn schuld niet heeft erkend. De oud-tennisser was begin april al door een jury schuldig bevonden, vrijdag kwam de rechter met de strafmaat. 

Becker kan nog tegen het oordeel in beroep. Als het bij de uitspraak blijft, moet hij minstens de helft van de straf uitzitten. 

Becker werd in 1985 in een klap een tennislegende toen hij op 17-jarige leeftijd en als eerste Duitser Wimbledon won. Hij schreef het toernooi daarna nog twee keer op zijn naam en won ook vele andere titels. De afgelopen jaren was hij onder meer actief als tenniscommentator bij de BBC. Maar hij viel ook op door schandalen. In 2002 werd hij in Duitsland tot een voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete veroordeeld wegens belastingontduiking.

Met het Britse oordeel voor faillissementsfraude is Beckers imago geruïneerd, oordelen Duitse en internationale media. Zijn "onstilbare honger" naar een luxeleven, zijn slechte zakelijke beslissingen en zijn "fatale arrogantie" hebben hem de das omgedaan, aldus de Britse Daily Mail. De Duitse tennisbond DTB benadrukt echter ook de verdiensten van Becker voor het tennis. Lees meer bij Der Spiegel, Tagesschau en FAZ.net

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken wordt voor volwassenen legaal in Duitsland. Vanaf 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger