Duitslandweb logo Duitslandweb

Bosbranden in Brandenburg onder controle

Kort nieuws - 20 juni 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De grote bosbranden die afgelopen weekend woedden in de deelstaat Brandenburg, zijn onder controle. Het gevaar is volgens de brandweer nog niet volledig geweken. 

Door de regen die deze maandagochtend valt is de situatie in de bossen rondom de gemeente Treuenbrietzen (ongeveer 80 kilometer van Berlijn) een stuk rustiger dan op zondagavond, meldde de brandweer aan RBB24.

Zondag stond een gebied ter grootte van ongeveer 280 voetbalvelden in lichterlaaie. Het blussen werd bemoeilijkt door munitie die in de grond zit, afkomstig van een voormalig militair oefenterrein. Daardoor kon de brandweer niet dichtbij de vlammen komen en werden blushelikopters ingezet. Inwoners van drie dorpen moesten worden geëvacueerd. Inmiddels kunnen zij weer naar huis. 

De brandweer verwacht vandaag nog bezig te zijn met bluswerkzaamheden. Daarnaast helpt een tank van de Bundeswehr met het opruimen van de bomen. Twee scholen in Treuenbrietzen blijven maandag dicht.

In 2018 woedden er ook grote branden in de naaldboombossen rondom Treuenbrietzen. Ruim 400 hectare bos werd toen verwoest. Een gedeelte daarvan, zo'n 28 hectare, wordt sindsdien als proef geheel aan de natuur overgelaten, onder toeziend oog van wetenschappers. Lees meer bij RBB24 en Süddeutsche Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

De punkers

De punkers

Duitse media gebruiken de punker als symbool voor maatschappelijke ontwrichting, ziet een verbaasde Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Duitse superhelden

Duitse superhelden

Duitsland heeft een gebrek aan superhelden en dat heeft het aan zichzelf te wijten, schrijft Carsten Brzeski.


Lees meer

Herdenken: dilemma's en discussies

Herdenken: dilemma's en discussies

Een selectie van onze artikelen over herdenken in Nederland en Duitsland.


Lees meer

Tag der Befreiung: Russen niet welkom

Tag der Befreiung: Russen niet welkom

De inval van Rusland in Oekraïne overschaduwt en verdeelt de WOII-herdenkingen in Duitsland.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger