Duitslandweb logo Duitslandweb

263.000 dak- en thuislozen in Duitsland

Kort nieuws - 9 december 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Circa 263.000 mensen in Duitsland hebben geen vast woonadres. De meerderheid van de dak- en thuislozen is man en bezit de Duitse nationaliteit. Ruim 37.000 mensen leven in Duitsland op straat. Dat blijkt uit het eerste zogenoemde thuislozen-rapport van de Duitse regering.

Het rapport van de Bundesregierung laat zien dat er in Duitsland drie verschillende groepen dak- en thuislozen bestaan: 178.000 mensen leven in opvangcentra, 49.000 personen wonen bij familie of vrienden in huis en 37.000 mensen leven op straat. 63 procent van de Duitse dak- en thuislozen is man, 35 procent is vrouw en 2 procent is divers. De gemiddelde leeftijd van daklozen, mensen die enkel op straat leven, is 44 jaar en twee derde van hen heeft de Duitse nationaliteit. 

Bovendien maakt het rapport duidelijk dat een groot aantal dak- en thuislozen last heeft van gezondheidsproblemen. Meer dan de helft van hen is langdurig ziek of heeft een handicap, 25 procent van de Duitse dak- en thuislozen lijdt aan een verslaving.

Minister van Bouw Klara Geywitz (SPD) wil komend jaar een nationaal actieplan tegen dak- en thuisloosheid presenteren. De Duitse regering heeft als doelstelling thuisloosheid tot 2030 te bestrijden en daarna volledig uit te bannen. Lees meer bij Die Zeit en Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Duitsland voelt vanwege het naziverleden een speciale verantwoordelijkheid voor Joods leven. Dat moeten inburgeraars respecteren.


Lees meer

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Een dag na de massale demonstratie tegen rechts-extremisme in Berlijn bogen vijf historici zich over de Duitse herinneringscultuur.


Lees meer

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Meerdere honderdduizenden Duitsers zijn dit weekend de straat op gegaan tegen extreemrechts en de radicalisering van de AfD.


Lees meer

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

In 2010 was het woord Wutbürger in zwang. De boze burger is terug, en stemt vaak AfD, ziet columniste Inge Jooris.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger