Duitslandweb logo Duitslandweb

Man steekt mensen neer in trein naar Hamburg

Kort nieuws - 26 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Een 33-jarige man heeft in de regionale trein van Kiel naar Hamburg reizigers aangevallen met een mes. Twee mensen overleefden de aanval niet, zeven anderen raakten gewond. 

De dader kon worden overmeesterd door medepassagiers en op station Brokstedt aan de politie worden overgedragen. Het gaat volgens de politie om een Palestijnse veelpleger die sinds een paar dagen vrij was uit hechtenis. De politie gaat niet uit van een terroristische daad. Donderdagmiddag om 14 uur geven deelstaatminister Sabine Sütterlin-Waack en het plaatselijke hoofd van de politie een persconferentie. In de deelstaat hangen de vlaggen halfstok. Lees meer bij NDR

Update 16-5-2024: De dader, Ibrahim A. is door een rechtbank in Itzehoe veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De twee slachtoffers die de aanval niet overleefden waren een meisje van 17 jaar oud en haar 19-jarige vriend.  Vier andere passagiers raakten zwaar gewond. De rechter constateerde dat de man een vooropgezet plan had om willekeurige mensen te vermoorden. Hij had in Kiel een keukenmes gekocht voordat hij op de trein stapte. Volgens een deskundige had de man een posttraumatische stress-stoornis en was hij gefrustreerd over zijn verblijfsprocedure. Lees meer bij NDR

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Kritiek uiten op Israël of solidariteit tonen met Gaza is lastig in Duitsland. Wie dat wel doet, wordt al snel antisemitisme verweten, laten recente voorbeelden zien.


Lees meer

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Regels voor fietsen in Duitsland zijn een chaos. Geen wonder dat je ook fietsers op de stoep tegenkomt.


Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger