Duitslandweb logo Duitslandweb

Aantal aanmeldingen voor Duitse leger daalt

Kort nieuws - 2 augustus 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het aantal mensen dat solliciteert bij het Duitse leger daalt. Het ministerie van Defensie maakt zich daardoor zorgen over de kwaliteit van het personeel.

In de eerste vijf maanden van 2023 hebben 23.414 mensen zich aangemeld voor het Duitse leger. Dat is 7 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt Der Spiegel (betaalmuur), die zegt over vertrouwelijke informatie van Defensie te beschikken. Vorig daalde het aantal aanmeldingen ook al, ondanks pogingen van Defensie om meer personeel te werven.

Het ministerie maakt zich met de dalende aanmeldingen zorgen over het "behoud van de op dit moment hoge kwaliteit in de personeelskeuze", citeert Der Spiegel medewerkers van Defensie. 

Een woordvoerder van de Bundeswehr bevestigt dat het aantal nieuwe soldaten terugloopt. Dat komt onder meer door "effecten van de demografische en maatschappelijke veranderingen en door de steeds verder verslechterende situatie op de arbeidsmarkt".

De Bundeswehr heeft op dit moment volgens de eigen website 180.770 soldaten in dienst. In 2031 wil Defensie dat dat er 203.000 zijn. Dat wordt op deze manier moeilijk, zei Wehrbeauftragte Eva Högl daar vorige maand over. Zij houdt namens de Bondsdag toezicht op het Duitse leger. Lees meer bij Die Zeit

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Een kwartiertje om de democratie te redden

Een kwartiertje om de democratie te redden

Beierse scholen moeten per week een kwartiertje lestijd besteden aan een passage uit de grondwet: de 'Verfassungsviertelstunde'.


Lees meer

Duitsers sceptisch over Duitse eenwording

Duitsers sceptisch over Duitse eenwording

Duitsland viert vandaag de Dag van de Duitse Eenheid. Veel mensen zijn pessimistischer geworden over de Duitse eenwording.


Lees meer

Een zeer Duits syndroom

Een zeer Duits syndroom

Columnist Merlijn Schoonenboom verdiept zich in het fenomeen van een verzonnen joodse identiteit.


Lees meer

'Hamburgse Banksy' hangt overal bordjes op

'Hamburgse Banksy' hangt overal bordjes op

Honderden gebaksbordjes met kritische teksten hangen inmiddels in heel Hamburg. De kunstenares blijft liever anoniem.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger