Duitslandweb logo Duitslandweb

Klimaatactiviste krijgt acht maanden celstraf

Kort nieuws - 22 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Een 41-jarige klimaatactiviste van 'Letzte Generation' is donderdag door de rechtbank in Berlijn veroordeeld tot acht maanden onvoorwaardelijke celstraf. Ze heeft in oktober 2022 drie keer meegedaan aan een wegblokkade van actiegroep 'Letzte Generation'.

De vrouw heeft zich twee keer vastgeplakt aan het wegdek. Een derde keer bleef het bij een poging. Het Openbaar Ministerie had een geldstraf geëist. Maar omdat de vrouw in de rechtszaal geen berouw toonde en aankondigde ook in de toekomst mee te doen aan de acties, legde de rechter de onvoorwaardelijke celstraf op.

Het is de hoogste straf die totnutoe is opgelegd aan klimaatactivisten in Duitsland. De actiegroep 'Letzte Generation' noemt de grote verschillen in strafmaat voor dezelfde protestacties absurd. De burgemeester van Berlijn, Kai Wegner (CDU), liet donderdag via sociale media weten dat hij tevreden is met het oordeel. Het gaat om strafbare feiten, aldus de burgemeester. Lees meer bij Tagesspiegel

 

Reacties

Astrid Brongers - 22 september 2023 14:59

Helemaal niet mee eens. Een strafdaad, daar versta ik iets heel anders onder. En waarom zou ze berouw moeten tonen ? Wat een onzin. 8 maanden cel, en die burgemeester vindt het nog leuk ook ! Ik hoop dat ze vrij wordt gesproken in hoger beroep.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Een andere 9 november

Een andere 9 november

9 november stond dit jaar in het teken van het geweld tegen Joden in 1938. De val van de Muur verdween naar de achtergrond, merkte columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Een kwartiertje om de democratie te redden

Een kwartiertje om de democratie te redden

Beierse scholen moeten per week een kwartiertje lestijd besteden aan een passage uit de grondwet: de 'Verfassungsviertelstunde'.


Lees meer

Duitsers sceptisch over Duitse eenwording

Duitsers sceptisch over Duitse eenwording

Duitsland viert vandaag de Dag van de Duitse Eenheid. Veel mensen zijn pessimistischer geworden over de Duitse eenwording.


Lees meer

Een zeer Duits syndroom

Een zeer Duits syndroom

Columnist Merlijn Schoonenboom verdiept zich in het fenomeen van een verzonnen joodse identiteit.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger