Duitslandweb logo Duitslandweb

Hinder door klimaatacties op meerdere Duitse luchthavens

Kort nieuws - 15 augustus 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Klimaatactivisten van 'Letzte Generation' hebben donderdagochtend vroeg op verschillende plekken het luchtverkeer in Duitsland verstoord. Op de luchthavens van Keulen/Bonn, Berlijn en Neurenberg werd het vliegverkeer tijdelijk onderbroken. 

Bij elke luchthaven drongen twee activisten het terrein op en begaven zich op de taxibanen. De start- en landingsbanen werden volgens hen niet betreden. Het gaat volgens de Duitse klimaatprotestbeweging om een 'vreedzaam protest'. 

De demonstranten werden na korte tijd van het terrein verwijderd en gearresteerd. Ze worden beschuldigd van huisvredebreuk, beschadiging van eigendommen en gevaarlijke belemmering van het luchtverkeer. De actie veroorzaakte vertraging en annuleringen van enkele vluchten.

De afgelopen tijd heeft 'Letzte Generation' meerdere klimaatacties uitgevoerd op Duitse vliegvelden. De groep wil dat Duitsland in 2030 helemaal stopt het fossiele brandstoffen. Als reactie op de protesten op luchthavens wil de Duitse regering de luchtvaartbeveiligingswet aanscherpen. Als bijvoorbeeld omheiningen worden doorgeknipt en/of de start- landingsbanen worden geblokkeerd, kan dat in de toekomst een gevangenisstraf van maximaal twee jaar opleveren. Nu kan alleen een boete worden opgelegd. De Bondsdag moet deze strengere regels nog wel goedkeuren. Lees meer bij Tagesschau 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Warum, Wieso: zijn er zoveel problemen op het Duitse spoor?

Warum, Wieso: zijn er zoveel problemen op het Duitse spoor?

Bij de ooit zo punctuele Deutsche Bahn lijkt nu geen trein meer op tijd te rijden. We zochten uit hoe dat kan.


Lees meer

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Kritiek uiten op Israël of solidariteit tonen met Gaza is lastig in Duitsland. Wie dat wel doet, wordt al snel antisemitisme verweten, laten recente voorbeelden zien.


Lees meer

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Regels voor fietsen in Duitsland zijn een chaos. Geen wonder dat je ook fietsers op de stoep tegenkomt.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger