Duitslandweb logo Duitslandweb

Klimaatactivisten blokkeren Duitse luchthavens

Kort nieuws - 13 juli 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Klimaatactivisten van Letzte Generation hebben zich donderdagochtend vastgeplakt op de start- en landingsbanen van de luchthavens Hamburg en Düsseldorf. De acties hebben het vliegverkeer urenlang lamgelegd. 

Het vliegverkeer werd in Hamburg rond 06:00 uur stilgelegd nadat meerdere klimaatactivisten de luchthaven waren binnengedrongen en zich hadden vastgekleefd. De leden van Letzte Generation protesteren tegen het toenemende aantal vliegreizen en daarmee de groeiende uitstoot van de luchtvaartsector. Ook verwijten ze politici dat er miljarden euro's aan subsidies naar de luchtvaart gaan. De politie maakte uiteindelijk een einde aan de blokkade. 

Op Hamburg Airport werden 17 inkomende en 19 vertrekkende vluchten geannuleerd. Ook is een aantal vliegtuigen uitgeweken naar omliggende luchthavens. In Hamburg is het de eerste vakantiedag en daardoor erg druk. Inmiddels kunnen reizigers weer inchecken. 

In Düsseldorf verschaften zes of zeven activisten zich toegang tot het vliegveld door een gat in een hek te knippen. Beelden daarvan deelde Letzte Generation zelf op Twitter. Ook zij plakten zich vervolgens vast op de start- en landingsbaan, waardoor het vliegverkeer vandaag grote vertragingen heeft opgelopen. Lees meer bij Tagesschau 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Een zeer Duits syndroom

Een zeer Duits syndroom

Columnist Merlijn Schoonenboom verdiept zich in het fenomeen van een verzonnen joodse identiteit.


Lees meer

'Hamburgse Banksy' hangt overal bordjes op

'Hamburgse Banksy' hangt overal bordjes op

Honderden gebaksbordjes met kritische teksten hangen inmiddels in heel Hamburg. De kunstenares blijft liever anoniem.


Lees meer

Warum, Wieso: Noemen Duitsers een meer ‘ein See’

Warum, Wieso: Noemen Duitsers een meer ‘ein See’

Duitsers noemen een meer 'See' en een zee 'Meer'. Nederlanders doen het precies andersom. Hoe zit dat? We doken in deze taalkwestie.


Lees meer

Duitsland worstelt met academische vrijheid

Duitsland worstelt met academische vrijheid

De grenzen van de academische vrijheid staan in Nederland en in Duitsland ter discussie. Cancellen is ongewenst, maar desinformatie verspreiden is dat ook.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger