Duitslandweb logo Duitslandweb

Klimaatactivisten kondigen actieweken in Berlijn aan

Kort nieuws - 13 april 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De klimaatactivisten van Extinction Rebellion en Letzte Generation hebben aangekondigd de komende weken intensief actie te voeren in Berlijn. Ze willen onder meer met blokkade-acties het verkeer in het centrum van de hoofdstad ontregelen. 

Extinction Rebellion zette woensdag een actiekampement op in het Invalidenpark in de wijk Mitte. De groep zegt met een 'voorjaarsrebellie' aandacht te willen vragen voor het uitsterven van diersoorten. Bijna dagelijks zijn demonstraties gepland en donderdagmorgen besmeurden activisten het partijkantoor van de FDP met zwarte vloeistof.

Volgende week is het de beurt aan de actiegroep Letzte Generation. Die kondigt wegblokkades in het centrum aan en 'burgerlijke ongehoorzaamheid' in de regeringswijk. Meer dan 700 mensen hebben zich aangemeld voor de acties. De activisten willen in de laatste week van april en de eerste week van mei 'zoveel straatblokkades als mogelijk' realiseren.

De scholierenbeweging Fridays for Future heeft deze week kritiek geuit op de acties van Extinction Rebellion en Letzte Generation. Die splijten volgens woordvoerder Annika Rittmann de samenleving. De klimaatcrisis heeft oplossingen nodig die door de hele samenleving worden gedragen en die vinden en bereiken we alleen samen en niet door mensen tegen elkaar op te zetten, citeert Der Tagesspiegel Rittmann.

De straatblokkades in verschillende Duitse steden in de afgelopen maanden maken veelvuldig woedende reacties los bij Duitse automobilisten. Ook in de politiek wordt geschimpt op de actievoerders, vooral in kringen van CDU/CSU en FDP. Lees meer bij Tagesspiegel

Op 20 april komt Linda Kastrup van de Duitse Fridays for Future-beweging naar Nijmegen voor een podiumgesprek met Benito Walker van Youth for Climate. Het gesprek zal gaan over de verschillen in aanpak tussen Nederland en Duitsland. Meer in onze agenda

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst mag de AfD als verdacht classificeren, zegt de rechter. Dat geeft de dienst meer middelen om de partij in de gaten te houden.


Lees meer

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger