Duitslandweb logo Duitslandweb

Rotterdamse vestiging Goethe-Institut moet sluiten

Kort nieuws - 29 september 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Rotterdamse vestiging van het Goethe-Institut, een wereldwijde organisatie die de Duitse taal en cultuur stimuleert, moet komend jaar sluiten. Dat is het gevolg van een nieuwe strategie en een beperkter budget. 

De vestiging in Amsterdam blijft. Volgens het persbericht van het Goethe-Institut Niederlande zal de Amsterdamse vestiging in de toekomst ook zorgdragen voor de culturele uitwisseling in Rotterdam en andere plaatsen. "Het was een moeilijk besluit om de vestiging Rotterdam na 50 jaar te sluiten. Juist Rotterdam, met z'n dynamische en diverse cultuur en de jarenlange goede samenwerkingen, blijft voor het Goethe-Institut echter een belangrijke stad voor impulsen en coöperaties", aldus directeur Martin Bach. Lees meer in het persbericht

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Cultuur':

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Oost-Duitsland speelt dit najaar in de filmreeks Deutsches Kino een belangrijke rol. Ook de moeite waard: een film over de Turkse muziekindustrie in Duitsland.


Lees meer

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

De tentoonstelling 'Wolken und Licht' in Museum Barberini toont meer dan de bekende beelden van grote Hollandse meesters.


Lees meer

Een ideologisch seksschandaal

Een ideologisch seksschandaal

Het schandaal rond de band Rammstein laat zien hoe gepolariseerd het publieke debat is in Duitsland, vindt columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Duitsland als vluchtheuvel

Duitsland als vluchtheuvel

Wat als Nederlanders op de vlucht voor het water massaal aankloppen in Duitsland? Cabaretier Patrick Nederkoorn maakte er een (Duitse) voorstelling over.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger