Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse serie 'Die Kaiserin' wint internationale Emmy

Kort nieuws - 21 november 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse Netflix-serie 'Die Kaiserin' heeft maandagavond in New York de Internationale Emmy voor beste dramaserie gewonnen. 

Het historische drama gaat over het leven van de Oostenrijkse keizerin Elisabeth (ook wel Sissi genoemd). Het is de tweede keer dat de prijs naar Duitsland gaat. In 2016 won de serie 'Deutschland 83'. Drie Duitse producties die in andere categorieën waren genomineerd, vielen maandag buiten de prijzen. 

De internationale Emmy's zijn het kleine zusje van de Amerikaanse Emmy's, die worden beschouwd als de belangrijkste tv- en streamingsprijzen ter wereld. Lees meer bij ZDF Heute.

Bekijk hier de trailer van 'Die Kaiserin':

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Cultuur':

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Oost-Duitsland speelt dit najaar in de filmreeks Deutsches Kino een belangrijke rol. Ook de moeite waard: een film over de Turkse muziekindustrie in Duitsland.


Lees meer

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

De tentoonstelling 'Wolken und Licht' in Museum Barberini toont meer dan de bekende beelden van grote Hollandse meesters.


Lees meer

Een ideologisch seksschandaal

Een ideologisch seksschandaal

Het schandaal rond de band Rammstein laat zien hoe gepolariseerd het publieke debat is in Duitsland, vindt columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Duitsland als vluchtheuvel

Duitsland als vluchtheuvel

Wat als Nederlanders op de vlucht voor het water massaal aankloppen in Duitsland? Cabaretier Patrick Nederkoorn maakte er een (Duitse) voorstelling over.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger