Duitslandweb logo Duitslandweb

Jenny Erpenbeck wint International Booker Prize

Kort nieuws - 22 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse auteur en regisseur Jenny Erpenbeck heeft de International Booker Prize gewonnen voor haar roman ‘Kairos’. De prijs van 50.000 pond (ongeveer 57.000 euro) wordt gedeeld met Michael Hofmann, die het werk in het Engels vertaalde.

De prestigieuze Britse literatuurprijs International Booker Prize wordt jaarlijks uitgereikt aan een roman die in het Engels is vertaald. Daarnaast wordt ook nog de Booker Prize voor Engelstalige literatuur uitgereikt.

De roman gaat over de relatie tussen een jonge studente en een oudere schrijver. ‘Kairos’ speelt zich af in de nadagen van de DDR, tot aan de val van de Muur. Volgens de jury slaagt Erpenbeck erin de complexe combinatie van persoonlijke en nationale veranderingen in haar boek weer te geven. Ook de vertaling van Hofmann werd geprezen.

Jenny Erpenbeck, geboren in 1967 in Oost-Berlijn, is ook bekend van ‘Geschichte vom alten Kind’ en ‘Gehen, ging, gegangen’. Haar boeken zijn vertaald in meer dan 30 talen. Michael Hofmann heeft naast zijn werk als dichter en essayist ook vertalingen van Franz Kafka en Joseph Roth op zijn naam staan. Lees meer bij Tagesschau

Lees ook op Duitslandweb: Erpenbeck: 'Het beste aan de DDR was de hoop'

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Cultuur':

‘Duitse restitutie nazi-roofkunst moet beter’

‘Duitse restitutie nazi-roofkunst moet beter’

Duitsland krijgt al jaren kritiek op zijn restitutiebeleid voor nazi-roofkunst. De regering komt nu met hervormingen.


Lees meer

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nederland & Vlaanderen zijn deze maand gastland op de Leipziger Buchmesse. Een uitgelezen kans voor auteurs zich te presenteren in Duitsland.


Lees meer

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Oost-Duitsland speelt dit najaar in de filmreeks Deutsches Kino een belangrijke rol. Ook de moeite waard: een film over de Turkse muziekindustrie in Duitsland.


Lees meer

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

De tentoonstelling 'Wolken und Licht' in Museum Barberini toont meer dan de bekende beelden van grote Hollandse meesters.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger