Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse leger in ernstige geldnood

Kort nieuws - 3 november 2014 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse media berichten bijna dagelijks over de problemen bij Defensie. Het Duitse leger kampt met ernstige financieringsproblemen. Volgens een intern document dat in handen is van de Süddeutsche Zeitung is de op stapel staande herstructurering van de Bundeswehr met de huidige financiering niet mogelijk. Zonder een aanzienlijke verhoging van het defensiebudget zouden zelfs militaire kerntaken in het geding komen. De afgelopen weken werd al duidelijk dat het materieel van het Duitse leger slecht onderhouden is. Alleen al voor dit onderhoud zijn 200 miljoen extra op jaarbasis nodig.Lees meer bij Süddeutsche Zeitung>>

Tags: defensie

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger