Artikelen

Duitsland steekt 4 miljard extra in natuurherstel

Kort nieuws - 31 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering heeft vier miljard euro uitgetrokken voor een actieprogramma voor herstel van veengebieden, moerassen, bossen en riviertjes. Het geld moet voor 2026 worden geïnvesteerd in natuurprojecten zoals het natter maken van veengebieden, het groener maken van steden, het diversifiëren van naaldbossen en het herstel van rivierbeddingen.

Lees meer

Duitse cao-gesprekken mislukt, tot Pasen geen stakingen

Kort nieuws - 30 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse cao-onderhandelingen voor de publieke sector zijn mislukt. Nu begint een bemiddelingstraject. Daarom vinden in ieder geval tot en met Pasen geen stakingen plaats, melden Duitse media.

Lees meer

Duitsland reserveert 12 miljard voor steun aan Oekraïne

Kort nieuws - 30 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering trekt dit jaar 3,2 miljard euro extra uit voor militaire steun aan Oekraïne. In de komende jaren, tot 2032, wordt daarvoor nog eens 8,8 miljard euro extra gereserveerd. Dat blijkt volgens Duitse media uit een voorstel van het ministerie van Financiën. 

Lees meer

Nederlandse 13 Lichte Brigade gaat op in Duits leger

Kort nieuws - 30 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een nieuw hoofdstuk in de intensieve Nederlands-Duitse defensie-samenwerking: vandaag gaat de gevechtseenheid 13 Lichte Brigade uit Oischot op in de Duitse 10. Pantserdivisie. Daarmee zijn alle drie de Nederlandse gevechtsbrigades geïntegreerd in divisies van de Bundeswehr, het Duitse leger. 

Lees meer

Een Duits gezicht

Columns - 29 maart 2023 - Auteur: Merlijn Schoonenboom Een Duits gezicht
‘Wat kijken ze hier treurig!’ Het is een van de eerste dingen die mijn nichtje, 10 jaar oud, tegen me zegt. Ze is uit Amsterdam in Berlijn op bezoek, en het verschil in gezichtsuitdrukking is het eerste dat haar opvalt als ze bij ‘mijn’ U-Bahn-station uitstapt. De Duitse hoofdstedelingen zien er volgens haar minder gelukkig uit dan ze dat in haar eigen stad gewend is.

Lees meer

Pergamonmuseum Berlijn komende jaren gesloten

Kort nieuws - 29 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het populaire Pergamonmuseum op de Museumsinsel in hartje Berlijn gaat vanaf oktober dicht voor een omvangrijke renovatie. Pas over vier jaar, in 2027, opent een deel van het museum weer, een ander deel blijft gesloten tot 2037. 

Lees meer

Bondsregering lost na lang overleg grootste conflicten op

Kort nieuws - 29 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Ze hebben er bijna drie dagen en een lange nacht van overleg voor nodig gehad, maar de Duitse regeringspartijen SPD, Groenen en FDP hebben hun belangrijkste conflicten opgelost. Ze lagen onder meer overhoop over klimaatbeleid, de aanleg van snelwegen en de overheidsbegroting.

Lees meer

Britse koning Charles op staatsbezoek in Duitsland

Kort nieuws - 29 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Britse koning Charles begint vandaag een driedaags staatsbezoek aan Duitsland. Het is zijn eerste staatsbezoek als koning en hij zal onder meer in de Bondsdag spreken. Duitsland en Groot-Brittannië hechten er na de Brexit aan de betrekkingen te verbeteren.

Lees meer

Rutte en Scholz roemen intensieve samenwerking

Kort nieuws - 28 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Tijdens een gemeenschappelijke persconferentie hebben kanselier Olaf Scholz (SPD) en premier Mark Rutte (VVD) de goede Nederlands-Duitse samenwerking benadrukt bij wapenleveranties aan Oekraïne, duurzaamheidsbeleid en technologische innovaties. Beide landen willen nieuwe initiatieven waarbij Nederlandse en Duitse ondernemers, wetenschappers, jongeren en diplomaten elkaar regelmatig ontmoeten.

Lees meer

Duitse Leopard 2-tanks in Oekraïne aangekomen

Kort nieuws - 28 maart 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Leopard 2-gevechtstanks, die Duitsland eind januari toezegde aan Oekraïne, zijn inmiddels in het land gearriveerd. Dat zei bondskanselier Scholz maandag op een persconferentie tijdens zijn bezoek aan Nederland.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger