Kort nieuws Literatuur

Tonio Schachinger wint Deutscher Buchpreis

Kort nieuws - 16 oktober 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Oostenrijkse auteur Tonio Schachinger heeft met de roman Echtzeitalter de belangrijke literaire prijs Deutscher Buchpreis gewonnen. De prijs van de Duitse boekenbranche werd maandagavond in Frankfurt uitgereikt, aan de vooravond van de Frankfurter Buchmesse.

Lees meer

Schrijver Hans Magnus Enzensberger overleden

Kort nieuws - 25 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Schrijver, vertaler, dichter en uitgever Hans Magnus Enzensberger is donderdag op 93-jarige leeftijd overleden. Dat maakten de uitgeverijen Hanser en Suhrkamp vrijdag bekend.

Lees meer

Deutscher Buchpreis voor 'Blutbuch' van Kim de l'Horizon

Kort nieuws - 18 oktober 2022
'Blutbuch' van de Zwitserse auteur Kim de l'Horizon heeft de Deutsche Buchpreis van 2022 gewonnen. Dat is de belangrijkste prijs voor Duitstalige romans.

Lees meer

Georg Büchner Preis voor Emine Sevgi Özdamar

Kort nieuws - 9 augustus 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Schrijfster, actrice en regisseur Emine Sevgi Özdamar heeft de prestigieuze Georg Büchner Preis 2022 gewonnen. Dat heeft de Deutsche Akademie für Sprache und Dichtung in Darmstadt dinsdag bekendgemaakt.

Lees meer

Literatuur: boekentips en interviews met Duitse schrijvers

Kort nieuws - 26 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Wat lezen de medewerkers van het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA) het liefst? Of heb je zin in de mooie interviews van Germanist Jerker Spits met Duitse schrijvers? Voor de zomer zet de redactie van Duitslandweb een aantal literatuurtips op een rij.

Lees meer

Leipziger Buchmesse voor derde jaar op rij afgezegd

Kort nieuws - 10 februari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Voor het derde jaar op rij gaat de Leipziger Buchmesse niet door. Veel grote uitgeverijen hebben er vanwege de onzekere coronasituatie voor gekozen afwezig te blijven. Daardoor kan de bekende boekenbeurs met veel internationale exposanten niet plaatsvinden.

Lees meer

Europese Literatuurprijs voor Stanišićs 'Herkomst' en vertaalster Vlaming

Kort nieuws - 2 september 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Europese Literatuurprijs gaat dit jaar naar de roman 'Herkomst' van de Bosnisch-Duitse schrijver Saša Stanišić in de Nederlandse vertaling van Annemarie Vlaming. Ze ontvangen de prijs op 6 november tijdens het Crossing Border Festival in Den Haag. 

Lees meer

Georg-Büchner-Preis 2021 naar Oostenrijker Clemens J. Setz

Kort nieuws - 21 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Georg-Büchner-Preis geldt als meest prestigieuze literatuurprijs van Duitsland en wordt jaarlijks uitgereikt door de Deutsche Akademie für Sprache und Dichtung. Dit jaar gaat de prijs naar de Oostenrijkse schrijver Clemens J. Setz.

Lees meer

Frankfurter Buchmesse gaat door

Kort nieuws - 28 mei 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De vermaarde Frankfurter Buchmesse, die gepland staat van 14 tot 18 oktober, gaat volgens de organisatoren door, ondanks de corona-pandemie.

Lees meer

Deutscher Buchpreis voor 'Herkunft' van Saša Stanišić

Kort nieuws - 15 oktober 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
'Herkunft' van Saša Stanišić heeft de Deutsche Buchpreis 2019 gewonnen. Dat is de belangrijkste prijs voor Duitstalige romans, die elk jaar aan de vooravond van de Frankfurter Buchmesse wordt uitgereikt.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger