Kort nieuws Maatschappij

Studie: Wetenschappers met haatreacties geconfronteerd

Kort nieuws - 16 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitse wetenschappers krijgen veelvuldig te maken met vijandige reacties als ze in de openbaarheid treden. Dat blijkt uit een onderzoek van het Deutsche Zentrum für Hochschul- und Wissenschaftsforschung (DZHW), dat een rondvraag deed onder 2600 wetenschappers.

Lees meer

AfD-kopstuk Höcke krijgt boete voor gebruik nazi-leus

Kort nieuws - 15 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Björn Höcke, fractievoorzitter van de AfD in Thüringen, moet een boete van 13.000 euro betalen voor het gebruik van een verboden nazi-leus. Dat heeft een rechtbank in Saksen-Anhalt bepaald, waar Höcke de uitspraak in 2021 deed.

Lees meer

FU Berlin onderzoekt juridische stappen tegen Bild

Kort nieuws - 13 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Freie Universität Berlin onderneemt mogelijk juridische stappen tegen de Duitse krant Bild. Aanleiding is een artikel van de Bild Zeitung waarin docenten van de FU met naam, foto en functie worden getoond en in een kwaad daglicht worden gesteld. Deze docenten schreven vorige week een open brief waarin ze de manier afkeurden waarop het universiteitsbestuur en de politie een einde maakten aan pro-Palestijnse studentenprotesten. 

Lees meer

Politie ontruimt pro-Palestijns protestkamp FU Berlin

Kort nieuws - 7 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De politie heeft dinsdagmiddag een pro-Palestijns protestkamp ontruimd van studenten van de Freie Universität Berlin.

Lees meer

Steeds meer Duitse wegen en bruggen in slechte staat

Kort nieuws - 6 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Veel viaducten, spoorlijnen en snelwegen in Duitsland verkeren in een slechte staat. Hoewel er ook veel wordt gerenoveerd, groeit de lijst van infrastructuur die onderhoud nodig heeft, blijkt uit cijfers van het ministerie van Verkeer.

Lees meer

Verontwaardiging na aanval op Duitse EU-politicus Ecke

Kort nieuws - 6 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De verontwaardiging in Duitsland is groot na een aanval op Matthias Ecke, SPD-kandidaat voor de Europese verkiezingen. In Dresden en Berlijn gingen zondag duizenden mensen de straat op uit protest tegen de aanval. Politici van vrijwel alle partijen hebben een gemeenschappelijke verklaring getekend tegen geweld.

Lees meer

Duitsland maakt werk van voorkomen zelfdoding

Kort nieuws - 3 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Gezondheidszorg Karl Lauterbach (SPD) heeft donderdag een strategie gepresenteerd voor preventie van zelfdoding. Hij wil onder meer dat er een centrale hulplijn komt, mogelijk het nummer 113, naar Nederlands voorbeeld.

Lees meer

Dag van de Arbeid in Duitsland rustig verlopen

Kort nieuws - 2 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Dag van de Arbeid in Duitsland is rustig verlopen. De 1-mei-demonsteraties in bijvoorbeeld Berlijn draaien regelmatig uit op rellen en geweld, maar dat is dit jaar niet gebeurd. 

Lees meer

Duitse officier bekent spionage voor Rusland

Kort nieuws - 30 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een officier van het Duitse leger heeft voor een rechtbank in Düsseldorf bekend zich met militaire informatie bij het Russische consulaat en de ambassade te hebben gemeld. Hij staat terecht voor spionage.

Lees meer

Proces Rijksburgers: 'Militaire tak coupplegers vergevorderd'

Kort nieuws - 29 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In Stuttgart is vandaag het proces begonnen tegen de militaire tak van de zogenoemde Reichsbürger, die een staatsgreep in Duitsland hadden gepland. Volgens het Openbaar Ministerie was de organisatie van deze militaire tak vergevorderd. 

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger