Kort nieuws Maatschappij

Berlijnse senator laat 'Letzte Generation' onderzoeken

Kort nieuws - 22 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Berlijnse senator (deelstaatminister) van Justitie Felor Badenberg (partijloos) laat onderzoeken of klimaatprotestbeweging 'Letzte Generation' een 'criminele organisatie' is. 

Lees meer

Proces tegen Rijksburgers die Lauterbach wilden ontvoeren

Kort nieuws - 17 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het proces tegen een groep rechtsextremisten die minister van Gezondheid Karl Lauterbach wilde ontvoeren en de regering omver wilde werpen, gaat vandaag in Koblenz van start. Terecht staan vijf leden van de groep 'Vereinte Patrioten'.

Lees meer

Celstraffen voor vijf daders van grote juwelenroof Dresden

Kort nieuws - 16 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Ongeveer vier jaar na de spectaculaire juwelenroof uit het Grüne Gewölbe in Dresden zijn dinsdag vijf daders veroordeeld tot jarenlange celstraffen. 

Lees meer

'Slachtoffers politiegeweld kansloos bij Duitse justitie'

Kort nieuws - 16 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Slachtoffers van politiegeweld in Duitsland maken binnen het justitiesysteem nauwelijks een kans serieus te worden genomen als ze een klacht indienen. Dat blijkt uit een studie van de universiteit Frankfurt naar politiegeweld.

Lees meer

Stakingen in Duits treinverkeer gaan niet door

Kort nieuws - 13 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De staking van de Duitse spoorwegen vanaf zondagavond is van de baan, meldden Duitse media zaterdagmiddag. Wel kunnen treinen nog vertraagd zijn of uitvallen. Spoorvakbond EVG had donderdagochtend opnieuw landelijke stakingen aangekondigd. Maar de rechter heeft de bond en de Deutsche Bahn rond de tafel gedwongen voor verdere onderhandelingen. 

Lees meer

Zes jaar cel voor corrupte oud-officier van justitie

Kort nieuws - 12 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een voormalige officier van justitie is in Frankfurt veroordeeld tot zes jaar celstraf wegens omkoopbaarheid, kwade trouw en belastingontduiking.

Lees meer

52 Gewonden bij busongeluk Brandenburg

Kort nieuws - 9 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Bij een botsing tussen een touringcar en een vrachtwagen op de Autobahn 12 in Brandenburg zijn 52 mensen gewond geraakt. Tien van hen zijn zwaar gewond. Dat meldde de Duitse politie dinsdagmiddag.

Lees meer

9 mei: Russische vlaggen verboden in Berlijn

Kort nieuws - 9 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Op enkele plekken in Berlijn wordt vandaag stilgestaan bij 9 mei, de dag waarop Rusland de overwinning op nazi-Duitsland in 1945 herdenkt. De politie heeft extra mensen ingezet. 

Lees meer

Politie verwacht spanningen op 'Tag der Befreiung'

Kort nieuws - 8 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In Duitsland is het 'Tag der Befreiung'; de dag waarop wordt stilgestaan bij het einde van de Tweede Wereldoorlog en daarmee de bevrijding van het nationaalsocialisme. In Berlijn bereidt de politie zich voor op ongeregeldheden.

Lees meer

Brandstichting bij kantoor Bondsdaglid

Kort nieuws - 8 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Bij het kantoor van SPD-Bondsdaglid Karamba Diaby in zijn kiesdistrict in Halle in de deelstaat Saksen-Anhalt is vorige week brand gesticht.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger