Kort nieuws Maatschappij

Dambreuken en evacuaties in Zuid-Duitsland

Kort nieuws - 3 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Overstromingen zorgen nog steeds voor veel problemen in Zuid-Duitsland. Dambreuken leiden tot nog meer wateroverlast en vannacht moesten mensen in meerdere plaatsen worden geëvacueerd. Zeker vier mensen zijn om het leven gekomen. Een brandweerman wordt nog vermist.

Lees meer

Man in Mannheim valt mensen aan met mes

Kort nieuws - 1 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een man heeft vrijdagmiddag op een marktplaats in Mannheim mensen aangevallen met een mes. Daarbij raakten volgens de politie zes mensen gewond. Een politieman heeft de dader neergeschoten. Een andere politieman raakte bij de steekpartij zwaar gewond en is zondag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. 

Lees meer

Regen veroorzaakt overstromingen in Zuid-Duitsland

Kort nieuws - 1 juni 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Door langdurige en sterke regen, 'Dauerregen' in het Duits, treden rivieren en beken in Zuid-Duitsland buiten hun oevers. De autoriteiten waarschuwen voor overstromingen en in enkele regio's is al een noodtoestand uitgeroepen.

Lees meer

Politie beëindigt pro-Palestijns protest in Berlijn

Kort nieuws - 30 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De politie heeft woensdagavond in Berlijn een eind gemaakt aan een pro-Palestijnse demonstratie. Daar waren veel meer mensen op af gekomen dan de 1.000 deelnemers die vooraf waren aangemeld.

Lees meer

Duitse legerofficier krijgt 3,5 jaar cel voor spionage

Kort nieuws - 27 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een voormalig officier van de Duitse Bundeswehr is maandag veroordeeld tot 3,5 jaar celstraf wegens spionage voor Rusland. 

Lees meer

Duitse parlementariërs steunen orgaandonatie met tattoo

Kort nieuws - 22 mei 2024
Enkele Duitse parlementsleden hebben afgelopen donderdag een tatoeage laten zetten om hun steun voor orgaandonatie te tonen. De tatoeage heeft de vorm van een hele en twee halve cirkels die de letters O en D voorstellen, van het woord orgaan en donor. Het symboliseert het tekort aan orgaandonoren in Duitsland.

Lees meer

Zware regenval in Beieren en Noordrijn-Westfalen

Kort nieuws - 22 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse deelstaten Beieren en Noordrijn-Westfalen hadden dinsdag te kampen met extreem weer. Door de regen stonden hier en daar straten blank en liepen kelders vol met water. 

Lees meer

Blikseminslag in Dresden: tien gewonden

Kort nieuws - 21 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Tien mensen zijn maandagavond gewond geraakt bij een blikseminslag aan de oever van de Elbe in Dresden. Vier van hen verkeren in levensgevaar door hun ernstige verwondingen. De patiënten zijn naar het ziekenhuis gebracht. 

Lees meer

Na hoogwater in Duitsland opnieuw regen voorspeld

Kort nieuws - 21 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Na de overstromingen in de Duitse deelstaten Saarland en Rijnland-Palts afgelopen weekend wordt er opnieuw veel regen verwacht. 

Lees meer

Studie: Wetenschappers met haatreacties geconfronteerd

Kort nieuws - 16 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitse wetenschappers krijgen veelvuldig te maken met vijandige reacties als ze in de openbaarheid treden. Dat blijkt uit een onderzoek van het Deutsche Zentrum für Hochschul- und Wissenschaftsforschung (DZHW), dat een rondvraag deed onder 2600 wetenschappers.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger