Kort nieuws Maatschappij

Duitse parlementariërs steunen orgaandonatie met tattoo

Kort nieuws - 22 mei 2024
Enkele Duitse parlementsleden hebben afgelopen donderdag een tatoeage laten zetten om hun steun voor orgaandonatie te tonen. De tatoeage heeft de vorm van een hele en twee halve cirkels die de letters O en D voorstellen, van het woord orgaan en donor. Het symboliseert het tekort aan orgaandonoren in Duitsland.

Lees meer

Zware regenval in Beieren en Noordrijn-Westfalen

Kort nieuws - 22 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse deelstaten Beieren en Noordrijn-Westfalen hadden dinsdag te kampen met extreem weer. Door de regen stonden hier en daar straten blank en liepen kelders vol met water. 

Lees meer

Blikseminslag in Dresden: tien gewonden

Kort nieuws - 21 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Tien mensen zijn maandagavond gewond geraakt bij een blikseminslag aan de oever van de Elbe in Dresden. Vier van hen verkeren in levensgevaar door hun ernstige verwondingen. De patiënten zijn naar het ziekenhuis gebracht. 

Lees meer

Na hoogwater in Duitsland opnieuw regen voorspeld

Kort nieuws - 21 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Na de overstromingen in de Duitse deelstaten Saarland en Rijnland-Palts afgelopen weekend wordt er opnieuw veel regen verwacht. 

Lees meer

Studie: Wetenschappers met haatreacties geconfronteerd

Kort nieuws - 16 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitse wetenschappers krijgen veelvuldig te maken met vijandige reacties als ze in de openbaarheid treden. Dat blijkt uit een onderzoek van het Deutsche Zentrum für Hochschul- und Wissenschaftsforschung (DZHW), dat een rondvraag deed onder 2600 wetenschappers.

Lees meer

AfD-kopstuk Höcke krijgt boete voor gebruik nazi-leus

Kort nieuws - 15 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Björn Höcke, fractievoorzitter van de AfD in Thüringen, moet een boete van 13.000 euro betalen voor het gebruik van een verboden nazi-leus. Dat heeft een rechtbank in Saksen-Anhalt bepaald, waar Höcke de uitspraak in 2021 deed.

Lees meer

FU Berlin onderzoekt juridische stappen tegen Bild

Kort nieuws - 13 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Freie Universität Berlin onderneemt mogelijk juridische stappen tegen de Duitse krant Bild. Aanleiding is een artikel van de Bild Zeitung waarin docenten van de FU met naam, foto en functie worden getoond en in een kwaad daglicht worden gesteld. Deze docenten schreven vorige week een open brief waarin ze de manier afkeurden waarop het universiteitsbestuur en de politie een einde maakten aan pro-Palestijnse studentenprotesten. 

Lees meer

Politie ontruimt pro-Palestijns protestkamp FU Berlin

Kort nieuws - 7 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De politie heeft dinsdagmiddag een pro-Palestijns protestkamp ontruimd van studenten van de Freie Universität Berlin.

Lees meer

Steeds meer Duitse wegen en bruggen in slechte staat

Kort nieuws - 6 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Veel viaducten, spoorlijnen en snelwegen in Duitsland verkeren in een slechte staat. Hoewel er ook veel wordt gerenoveerd, groeit de lijst van infrastructuur die onderhoud nodig heeft, blijkt uit cijfers van het ministerie van Verkeer.

Lees meer

Verontwaardiging na aanval op Duitse EU-politicus Ecke

Kort nieuws - 6 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De verontwaardiging in Duitsland is groot na een aanval op Matthias Ecke, SPD-kandidaat voor de Europese verkiezingen. In Dresden en Berlijn gingen zondag duizenden mensen de straat op uit protest tegen de aanval. Politici van vrijwel alle partijen hebben een gemeenschappelijke verklaring getekend tegen geweld.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger