Kort nieuws Energie

'Milieu-organisatie sleept Duits kabinet voor de rechter'

Kort nieuws - 24 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse milieu-organisatie BUND is naar de rechter gestapt omdat ze wil dat de bondsregering zich verantwoordt voor haar klimaatbeleid. Dat melden Duitse media. Met het huidige beleid haalt Duitsland zijn klimaatdoelen niet, aldus de BUND.

Lees meer

'Bruinkooldorp' Lützerath volledig ontruimd

Kort nieuws - 17 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Vijf dagen na het begin van de ontruiming van Lützerath zijn alle bezetters uit het 'bruinkooldorp' vertrokken. De laatste twee activisten verlieten maandag vrijwillig de ondergrondse tunnel waarin zij zich dagenlang hadden verschanst. De ontruiming van het gehucht in Noordrijn-Westfalen is daarmee volledig afgesloten.

Lees meer

Klimaatactivisten bezetten kantoren RWE en Groenen

Kort nieuws - 13 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Klimaatactivisten die proberen de afgraving van het dorpje Lützerath bij bruinkoolmijn Garzweiler II te voorkomen, hebben vrijdagochtend het hoofdkantoor van energiebedrijf RWE in Essen bezet. Donderdag hadden activisten ook het kantoor van De Groenen in Düsseldorf bezet. Dat werd in de nacht van donderdag op vrijdag door de politie ontruimd. De activisten lieten zich zonder verzet wegdragen door de politie.

Lees meer

Politie begonnen met ontruiming bezet Lützerath

Kort nieuws - 11 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse politie is woensdagochtend met de ontruiming van het bezette 'bruinkooldorp' Lützerath begonnnen. Duitse media melden dat al meerdere gewelddadige confrontaties tussen activisten en politiemensen hebben plaatsgevonden.

Lees meer

Gewelddadige confrontatie in dorpje Lützerath

Kort nieuws - 9 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Ruim 2000 mensen hebben zondag in het dorpje Lützerath in Noordrijn-Westfalen geprotesteerd tegen de ruiming van het gehucht, omwille van de bruinkoolwinning. Na afloop van een solidariteitsconcert kwam het tot een gewelddadige confrontatie tussen activisten en de politie.

Lees meer

'Geen gastekort in Duitsland deze winter'

Kort nieuws - 6 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De toezichthouder op de energienetten, de Bundesnetzagentur, schat in dat Duitsland deze winter niet met een tekort aan gas wordt geconfronteerd.

Lees meer

Dorpje Lützerath nog deze maand geruimd voor kolenmijn

Kort nieuws - 3 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het gehucht Lützerath bij bruinkoolmijn Garzweiler II in Noordrijn-Westfalen wordt waarschijnlijk nog in januari geruimd. Het moet wijken voor de bruinkoolwinning door energiebedrijf RWE. Maandag kwam het tot een confrontatie tussen activisten en de politie.

Lees meer

Olielek in Noord-Oostzeekanaal

Kort nieuws - 22 december 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Grote hoeveelheden olie zijn in het Noord-Oostzeekanaal terechtgekomen. Oorzaak is een lek in een oliepijpleiding in de haven van Brunsbüttel in de Noord-Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein. De komende tijd is het kanaal, dat de Noordzee met de Oostzee verbindt, voor schepen volledig gestremd. 

Lees meer

Eerste Duitse LNG-terminal geopend

Kort nieuws - 19 december 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het is een huzarenstukje: minder dan tien maanden na de Russische inval in Oekraïne heeft Duitsland de eerste drijvende LNG-terminal in gebruik genomen, in Wilhelmshaven aan de Noordzee. Zaterdag werd de terminal geopend door kanselier Olaf Scholz en de ministers Christian Lindner en Robert Habeck, samen met vertegenwoordigers van de deelstaatregering. 

Lees meer

Duitsers opgeroepen minder gas te gebruiken

Kort nieuws - 14 december 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse Bundesnetzagentur, die toeziet op onder meer het Duitse gasnet, roept burgers en bedrijven op om zuiniger te zijn met gas. Het huidige hoge verbruik moet een uitzondering zijn, waarschuwt directeur Klaus Müller.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger