Kort nieuws Maatschappij

Brussel: Duitsland overtreedt nitraatrichtlijn niet langer

Kort nieuws - 2 juni 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Europese Commissie heeft de procedure tegen Duitsland wegens het overtreden van de nitraatrichtlijn stopgezet. Duitsland heeft het mestbeleid voldoende aangepast, vindt de commissie.

Lees meer

Rellen na veroordeling Duitse linksradicale Lina E.

Kort nieuws - 1 juni 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Na de veroordeling van de Duitse linksradicale Lina E. zijn woensdagavond enkele honderden woedende sympathisanten de straat op gegaan om hun steun te betuigen. Zij gooiden in onder meer Leipzig en Dresden stenen, flessen en vuurwerk naar de politie. 

Lees meer

Duitsland arresteert zeven vermoedelijke IS-aanhangers

Kort nieuws - 31 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse politie heeft vanmorgen in verschillende deelstaten huiszoekingen gedaan en zeven vermoedelijke IS-aanhangers gearresteerd. De drie mannen en vier vrouwen worden ervan verdacht een terroristische vereniging te hebben gesteund. 

Lees meer

Fors meer mensen ingeburgerd in Duitsland

Kort nieuws - 30 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In 2022 zijn 168.500 mensen officieel ingeburgerd in Duitsland. Dat is ruim 28 procent meer dan het jaar ervoor, blijkt uit cijfers van het Statistische Bundesamt, het Duitse bureau voor statistiek.

Lees meer

Protesten bij concert Roger Waters in Frankfurt

Kort nieuws - 30 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Ongeveer vierhonderd mensen hebben zondag in Frankfurt geprotesteerd tegen een concert van de Britse rockartist Roger Waters. Er is al langer ophef rondom de mede-oprichter van de band Pink Floyd, die beticht wordt van antisemitisme en haat tegen Israël.

Lees meer

Heffing op verpakking afhaaleten is toch toegestaan

Kort nieuws - 25 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De stad Tübingen mag een verpakkingsbelasting heffen op wegwerpbekers en voedselverpakkingen. Dat heeft de federale administratieve rechtbank in Leipzig besloten.

Lees meer

Huiszoekingen bij leden Letzte Generation in heel Duitsland

Kort nieuws - 24 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse politie heeft woensdagochtend in meerdere Duitse deelstaten huiszoekingen gedaan bij klimaatactivisten van Letzte Generation. Naar zeven leden van de klimaatprotestbeweging loopt een onderzoek, zij worden ervan verdacht een criminele organisatie te hebben gevormd.

Lees meer

Salarisverhoging van 8,8 procent voor Duitse artsen

Kort nieuws - 24 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Artsen in Duitse gemeentelijke ziekenhuizen krijgen een salarisverhoging van 8,8 procent. Eerder deze maand gingen duizenden artsen in heel Duitsland daarvoor de straat op. 

Lees meer

Beate Zschäpe betuigt spijt van betrokkenheid bij NSU

Kort nieuws - 23 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De veroordeelde terroriste Beate Zschäpe heeft maandag vragen van parlementariërs beantwoord tijdens een hoorzitting van een onderzoekscommissie van het Beierse deelstaatparlement. Het parlement onderzoekt mogelijke banden tussen de terreurgroep NSU, waar Zschäpe deel van uitmaakte, en Beierse neonazi's.

Lees meer

Nieuwe arrestaties in staatsgreep-onderzoek

Kort nieuws - 23 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het Duitse Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag drie mensen laten arresteren die behoren tot de kring rondom Heinrich XIII. Prinz Reuß, die wordt verdacht van het beramen van een staatsgreep.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger