Redactie Duitslandweb

Corona in Duitsland - 27 mei: Contactbeperkingen verlengd

Kort nieuws - 27 mei 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering is het eens geworden met de deelstaten over de verlenging van de contactbeperkende maatregelen tot 29 juni. Wel mogen de deelstaten een versoepeling doorvoeren: samenkomsten van maximaal tien mensen in de openbare ruimte kunnen worden toegestaan. Ook twee huishoudens mogen buiten samenkomen.
Lees meer

Rutte vraagt Duitsers alleen met boeking naar Nederland te komen

Kort nieuws - 26 mei 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Premier Mark Rutte roept Duitse toeristen op alleen naar Nederland te komen als ze hebben geboekt. Hij heeft er vertrouwen in dat het met Pinksteren goed zal gaan en er niet te veel Duitsers naar Nederland komen. Dat zei Rutte tijdens een gezamenlijke online-persconferentie na afloop van een gesprek met de minister-president van Noordrijn-Westfalen, Armin Laschet.
Lees meer

Corona in Duitsland - 26 mei: Zomervakantie in Europa lijkt mogelijk

Kort nieuws - 26 mei 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitse regering wil reizen in Europa vanaf 15 juni mogelijk maken. Uitbraken in Leer en Frankfurt roepen vragen op over verspreiding via de lucht. Bild Zeitung brengt viroloog Christian Drosten in diskrediet en oogst kritiek 
Lees meer

Corona in Duitsland - 25 mei: Thüringen wil maatregelen afschaffen

Kort nieuws - 25 mei 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Minister-president Bodo Ramelow van Thüringen wil alle coronamaatregelen in zijn deelstaat afschaffen Lufthansa krijgt miljardenhulp van de Duitse overheid Duitsland plant ook miljarden extra hulp voor MKB De Deutsche Bahn wil reizigers via een app gaan waarschuwen voor drukke treinen Corona-uitbraken na kerkdienst in Frankfurt en bij restaurant in Leer 
Lees meer

Uitspraak dieselschandaal: Volkswagen moet klant schadeloos stellen

Kort nieuws - 25 mei 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De hoogste Duitse rechtbank, het Bundesgerichtshof, heeft maandagochtend een belangrijke uitspraak gedaan in het langslepende dieselschandaal bij Volkswagen. 
Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Achtergrond - 25 mei 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb Corona in Duitsland: veelgestelde vragen
De redactie van Duitslandweb krijgt veel vragen over de coronamaatregelen in Duitsland. Daarom een overzicht van de belangrijkste maatregelen, dat steeds wordt aangevuld.
Lees meer

Ruim 100 teruggekeerde IS-strijders in Duitsland met gevechtservaring

Kort nieuws - 25 mei 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Meer dan honderd teruggekeerde IS-aanhangers in Duitsland hebben in Irak of Syrië gevechtservaring opgedaan of zijn daar opgeleid voor de strijd. Dat blijkt uit gegevens van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken.
Lees meer

Corona in Duitsland - 20 mei: Strengere regels voor slachterijen

Kort nieuws - 20 mei 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering heeft nieuwe regels besloten voor slachterijen, na een aantal uitbraken van Covid19, juist in deze sector. Vanaf volgend jaar mogen de slachterijen het werk niet meer uitbesteden aan onderaannemers via zogenoemde Werkverträge.
Lees meer

In Berlijn begint eindelijk de bouw van het eenheidsmonument

Kort nieuws - 20 mei 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Na jaren van ruzie, financiële problemen en andere vertragingen - mede veroorzaakt door overwinterende vleermuizen - kan in Berlijn eindelijk de bouw van de Einheitswippe beginnen, het monument voor de Duitse eenwording van 1990.
Lees meer

Regeringscommissie tegen rechts-extremisme van start

Kort nieuws - 20 mei 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering heeft een commissie tegen rechts-extremisme ingesteld die woensdag voor het eerst bijeenkomt. Kanselier Merkel zelf zit deze nieuwe Kabinettsausschuss voor.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger