Redactie Duitslandweb

Media: Rusland plande aanslag op Duitse wapenfabrikant

Kort nieuws - 12 juli 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Amerikaanse tv-zender CNN berichtte donderdag dat Rusland mogelijk een moordaanslag plande op de directeur van het Duitse defensieconcern Rheinmetall, Armin Papperger. Duitse media bevestigen het bericht. 

Lees meer

VS gaat raketten stationeren in Duitsland

Kort nieuws - 12 juli 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Verenigde Staten en Duitsland hebben donderdag tijdens de NAVO-top in Washington aangekondigd dat de VS vanaf 2026 langeafstandsraketten in Duitsland stationeert. Duitse media zien een terugkeer naar de Koude Oorlog, maar defensieminister Pistorius zegt dat daarvan geen sprake is.

Lees meer

EK 2024: 'Oranje-Wahnsinn' in Dortmund

Kort nieuws - 10 juli 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Dortmund bereidt zich voor op de 'Oranje-Wahnsinn'. Vanavond spelen Nederland en Engeland de halve finale van het EK voetbal voor mannen in de stad. De politie houdt rekening met 80.000 tot 100.000 Nederlandse voetbalfans die de wedstrijd in Dortmund willen meemaken.

Lees meer

AfD vindt genoeg partners voor fractie in EU-parlement

Kort nieuws - 10 juli 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De AfD heeft genoeg afgevaardigden kunnen vinden om een fractie mee te vormen in het Europees Parlement. Dat melden Duitse media en wordt bevestigd door de AfD zelf. De Duitse rechts-radicale partij was niet welkom in de nieuwe rechtse EP-fractie Patriotten voor Europa.

Lees meer

Het Deutschlandticket wordt volgend jaar duurder

Kort nieuws - 9 juli 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het Deutschlandticket, waarmee mensen voor 49 euro per maand vrij door Duitsland kunnen reizen, wordt volgend jaar duurder. Hoe hoog de prijs voor het ticket in 2025 zal zijn is nog niet besloten.  

Lees meer

Kritiek op snijden in begroting Duitse defensie

Kort nieuws - 8 juli 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering is het vrijdag eens geworden over de begroting voor 2025. Daarin wordt voor het ministerie van Defensie 5 miljard euro minder uitgetrokken dan minister Boris Pistorius (SPD) had aangevraagd. De minister noemt dat 'vervelend', het leger is 'geshockeerd'.

Lees meer

EK 2024: Duitsland in kwartfinale uitgeschakeld

Kort nieuws - 6 juli 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het Duitse elfal is vrijdag uitgeschakeld op het EK voetbal voor mannen. Die Mannschaft verloor de kwartfinale tegen Spanje met 2:1. 

Lees meer

Coalitiegenoten bereiken akkoord over begroting

Kort nieuws - 5 juli 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Na taaie onderhandelingen zijn de drie Duitse coalitiepartners het vrijdagmorgen eens geworden over een begroting voor 2025. Kanselier Scholz en zijn ministers Lindner (Financiën) en Habeck (Economische Zaken en Klimaatbescherming) kondigden aan dat ze vasthouden aan de 'schuldenrem'. Dat betekent dat er slechts in zeer beperkte mate nieuwe schulden mogen worden gemaakt. 

Lees meer

EK 2024: Stuttgart klaar voor Duitsland-Spanje

Kort nieuws - 5 juli 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland speelt vandaag (vrijdag) om 18 uur in de kwartfinale van het EK voetbal tegen Spanje. In Stuttgart hebben de Spaanse supporters zich in de middag verzameld op de Schlossplatz. De Duitse supporters verzamelden in de Schlossgarten (slottuin). Vanaf half drie gaan de supporters in een stoet naar het stadion.

Lees meer

Duitsland neemt veel minder Afghanen op dan beloofd

Kort nieuws - 5 juli 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland laat veel minder mensen uit Afghanistan naar Duitsland komen dan eerder is toegezegd, meldden Duitse media deze week. Via het speciale programma dat Duitsland eind 2022 optuigde om duizenden Afghanen in Duitsland een veilige plek te bieden, zouden maandelijks ongeveer 1000 mensen naar Duitsland komen. Het zijn er tot nu toe in totaal slechts 533.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger