Redactie Duitslandweb

Overlastgevende wolven mogen in Duitsland worden gedood

Kort nieuws - 22 mei 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het zal in de toekomst makkelijker worden om wolven die voor overlast zorgen af te schieten in Duitsland. Daar heeft het kabinet vandaag mee ingestemd. 
Lees meer

Duitse mijnstreken krijgen 40 miljard om sluiting mijnen op te vangen

Kort nieuws - 22 mei 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering heeft een strategie vastgesteld voor het sluiten van de kolenmijnen en de kolencentrales in Duitsland, de zogenoemde Kohleausstieg.
Lees meer

Aantal aanvragen voor gezinshereniging flink gedaald

Kort nieuws - 22 mei 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het aantal aanvragen voor gezinshereniging bij vluchtelingen (met verblijfstatus) in Duitsland is sterk gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Buitenlandse Zaken. 
Lees meer

Podcast: Achtung Europa #2

Achtergrond - 22 mei 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb Podcast: Achtung Europa #2
De burgers van de EU kiezen deze week een nieuw Europees Parlement. De verwachting is dat rechts-populistische partijen meer zetels winnen. In deze podcast-aflevering praat Marja Verburg met René Cuperus over populisme in Duitsland en Europa.
Lees meer

Ministers bespreken integratie Nederlandse en Duitse leger

Kort nieuws - 21 mei 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van defensie Ursula von der Leyen ontmoet vandaag haar Nederlandse ambtgenoot Ank Bijleveld tijdens het werkbezoek van Willem-Alexander en Máxima aan Mecklenburg-Voorpommeren en Brandenburg. De ontmoeting staat in het teken van de intensieve samenwerking tussen beide legers, onder meer tijdens internationale missies. Het Duits-Nederlandse militaire partnerschap wordt gezien als voorbeeld voor Europese legersamenwerking. De landen hebben al sinds 1995 een gezamenlijke legereenheid: 1GNC. Recenter is de marinesamenwerking: het Duitse leger kan mede gebruik maken van het Nederlandse marineschip Karel Doorman. Sinds enkele jaren is er een gezamenlijke divisie van de luchtmobiele brigade en een gezamenlijk tankbataljon. Ook delen beide landen kennis over de afweer van drones, vliegtuigen en raketten. Bijleveld en Von der Leyen bezoeken samen met het koningspaar het Einsatzführungskommando der Bundeswehr (EFK) in de Henning von Tresckow Kazerne in Potsdam. Lees meer over het koninklijk werkbezoek in het persbericht van het Koninklijk Huis en in het liveblog van de Ostsee Zeitung
Lees meer

Meer harddrugs onderschept aan Duits-Nederlandse grens

Kort nieuws - 21 mei 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In Duitsland zijn grote zorgen over de toename van harddrugs die vanuit Nederland de grens overkomen. Dat blijkt uit een reportage van Nieuwsuur.  Het afgelopen jaar verdubbelde de hoeveelheid onderschepte drugs aan de grens tussen Nederland en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. In 2018 vingen politie en douane 500 kilo drugs, voorheen was dat nog zo'n 250 kilo per jaar. Nieuw is ook dat er meer synthetische drugs als crystal meth uit Nederland komen. Ook wordt er steeds meer drugsgeld onderschept, vorig jaar bijna drie miljoen euro.  De Duitse en Nederlandse politie werken nu al samen met mobiele teams aan de grens. De Duitse grenspolitie krijgt er volgend jaar meer mensen bij, en roept Nederland op ook meer mankracht in te zetten. Lees meer bij Nieuwsuur
Lees meer

Duitse rechter verbiedt stemwijzer Wahl-O-Mat

Kort nieuws - 20 mei 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een Duitse rechtbank heeft de belangrijkste Duitse stemwijzer Wahl-o-Mat maandag verboden in zijn huidige vorm. 
Lees meer

Koningspaar bezoekt Mecklenburg-Voorpommeren en Brandenburg

Kort nieuws - 20 mei 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezoeken van maandag tot woensdag de Duitse deelstaten Mecklenburg-Voorpommeren en Brandenburg.
Lees meer

Tienduizenden demonstreren tegen nationalisme

Kort nieuws - 20 mei 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Tienduizenden Duitsers hebben zondag gedemonstreerd tegen nationalisme en voor een verenigd Europa. 
Lees meer

Süddeutsche Zeitung geeft uitleg over Strache-video

Kort nieuws - 20 mei 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De video waardoor de Oostenrijkse vice-kanselier Strache dit weekeinde moest terugtreden, is gepubliceerd door de Duitse kranten Süddeutsche Zeitung en Spiegel. Süddeutsche Zeitung legt in een commentaar verantwoording af over de keuze om de video te publiceren, al is de herkomst dubieus en krijgen deze media zo een rol in de Oostenrijkse politiek.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger