Andreas Bolz

Andreas Bolz studeert aan de Universiteit Utrecht, waar hij de master Politiek en Maatschappij in historisch perspectief volgt. Daarvoor heeft hij aan de Universiteit van Amsterdam geschiedenis gestudeerd. Hij liep in 2014-2015 stage bij het DIA en schrijft nu nog freelance voor de website.  

Ruge: ‘Oost-Duitse identiteit is het bewaren waard’

Achtergrond - 23 maart 2015 - Auteur: Andreas Bolz Ruge: ‘Oost-Duitse identiteit is het bewaren waard’
“Ik merk dat ik conservatief word”, houdt Eugen Ruge vrijdag het publiek in Amsterdam voor. “In de zin dat ik er achter kom dat sommige zaken simpelweg het bewaren waard zijn.” De Duitse auteur van ‘In Zeiten des abnehmenden Lichts’ sprak in de Reeks Poëtica over politiek geëngageerd schrijverschap en de herovering van de eigen identiteit.

Lees meer

Beck pleit voor een Europa van de burger

Achtergrond - 27 november 2014 - Auteur: Andreas Bolz Beck pleit voor een Europa van de burger
De Otto von der Gablentzprijs is dit jaar niet uitgereikt aan een politicus maar aan een wetenschapper. Het verschil zal de aanwezigen niet ontgaan zijn. In een diepgaand betoog bracht de Duitse socioloog Ulrich Beck sociaalwetenschappelijke theorie en concrete politieke praktijk samen.

Lees meer

Ulrich Beck: socioloog met hart voor Europa

Achtergrond - 20 november 2014 - Auteur: Andreas Bolz Ulrich Beck: socioloog met hart voor Europa
De Duitse socioloog Ulrich Beck behoort tot de meest geciteerde sociale denkers van deze tijd. In de jaren 80 verwierf hij internationale faam met zijn publicaties over de risicomaatschappij. Voor zijn inzet voor Europa krijgt hij op 25 november in Amsterdam de Otto von der Gablentzprijs uitgereikt. 

Lees meer

Nieuwe Britse blik op Duitse geschiedenis

Achtergrond - 23 oktober 2014 - Auteur: Andreas Bolz Nieuwe Britse blik op Duitse geschiedenis
Het British Museum in Londen grijpt het 25-jarig jubileum van de val van de Muur aan voor een tentoonstelling over Duitsland. Gedeelde Duitse herinneringen uit 600 jaar geschiedenis, belichaamd in 200 objecten. Een uitdaging voor het inlevingsvermogen van de Britten. De Duitse pers reageert gevleid.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger