Hille Steenhuis
Redactie Duitslandweb

Vaccinatie-advies in Duitsland voor tekenziekte TBE

Achtergrond - 15 April 2024 - Autor: Hille Steenhuis Vaccinatie-advies in Duitsland voor tekenziekte TBE
Door de hogere temperaturen al vroeg in het voorjaar neemt het aantal teken toe in Duitsland. Hierdoor wordt de kans op besmetting met een ziekte door een tekenbeet ook groter. In Nederland wordt veel gewaarschuwd voor de ziekte van Lyme, maar in Duitsland wordt in de media vooral gesproken over het gevaar van tekenencefalitis (TBE), dat in Duitsland FSME wordt genoemd. In delen van Duitsland geldt zelfs een vaccinatie-advies voor TBE.

Mehr

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Achtergrond - 27 März 2024 - Autor: Hille Steenhuis Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid
Goede Vrijdag is in Duitsland een 'stille dag'. Op deze dag herdenken christenen dat Jezus stierf aan het kruis. Het wordt als ongepast gezien uitgelatenheid te tonen. Dansen in clubs, harde muziek, entertainment en sportwedstrijden zijn bij wet verboden. De deelstaten geven een eigen invulling aan het verbod. Hamburg heeft dit jaar de regels versoepeld.

Mehr

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Achtergrond - 6 März 2024 - Autor: Hille Steenhuis Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla
Een brandstichting bij een elektriciteitsmast heeft dinsdag voor stroomuitval gezorgd bij de Tesla-fabriek in Grünheide, bij Berlijn. De fabriek moest sluiten en tienduizenden mensen in de omgeving zaten zonder elektriciteit. De linksextremistische groepering Vulkangruppe zegt de aanslag te hebben gepleegd. Tesla wil de fabriek uitbreiden en daartegen wordt al maanden gedemonstreerd. Omwonenden stemden in een referendum tegen de uitbreiding.

Mehr

top
Auf dieser Website werden Cookies verwendet. Sind Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern