Petra Schulze Göcking
Mitarbeiterin Presse- und Öffentlichkeitsarbeit, Veranstaltungsmanagement

Petra Schulze Göcking
© Kim Krijnen
Duitsland Instituut Amsterdam
Oude Hoogstraat 24
1012 CE Amsterdam

Postadres
Postbus 1628
1000 BP Amsterdam
p.schulzegocking@uva.nl
+31(0)20 - 5253684

Petra Schulze Göcking ist seit 2017 Mitarbeiterin in der Abteilung Presse- & Öffentlichkeitsarbeit und Veranstaltungsmanagement beim Duitsland Instituut Amsterdam.

Davor war sie als Kommunikationsberaterin bei der niederländisch-deutschen Agentur mediamixx und als Marketing-Mitarbeiterin beim Landwirtschaftsverlag tätig. Schulze Göcking absolvierte eine Ausbildung zur Medien- und Verlagskauffrau und studierte Niederlande-Deutschland-Studien in Münster und Nijmegen. Darüber hinaus absolvierte sie Praktika in Paris, Paramaribo (Surinam) und Amsterdam.

DIA leest: Graphic memoir ‘Heimat'

Boeken - 6 August 2020 - Autor: Petra Schulze Göcking DIA leest: Graphic memoir ‘Heimat'
“Hoe kun je weten wie je bent als je niet begrijpt waar je vandaan komt?” Als Duitse, in New York wonende kunstenares voelt Nora Krug de verantwoordelijkheid zich tot haar land van herkomst en de gruwelijkheden van de Tweede Wereldoorlog te verhouden. Maar hoe doe je dat, als je de Duitse geschiedenis alleen van school kent en niets van het oorlogsverleden van je familie weet? Haar zoektocht naar antwoorden en Heimat legt de tekenaar in een uniek boek vast, een graphic memoir dat de lezer niet meer loslaat.

Mehr

#Zuhause: Vluchten naar de 'Autokino'

Columns - 11 Mai 2020 - Autor: Petra Schulze Göcking #Zuhause: Vluchten naar de 'Autokino'
Vanuit Amsterdam volgt Petra Schulze Göcking licht jaloers de verrassende comeback van de Autokino in Duitsland. Net als haar Duitse vrienden wil zij ook wel weer eens samen met anderen opgaan in een film. En anders dan in een gewone bioscoop kun je ongegeneerd luidruchtig popcorn eten en de film becommentariëren.

Mehr

DIA leest: 'Fleisch ist mein Gemüse'

Boeken - 13 Dezember 2017 - Autor: Petra Schulze Göcking DIA leest: 'Fleisch ist mein Gemüse'
Schnitzels en schuttersfeesten in plaats van dichters en denkers: Heinz Strunk vertelt in zijn boek ‘Fleisch ist mein Gemüse’ hoe het was om op te groeien in de Noord-Duitse provincie van de jaren tachtig. Hij schreef een tragikomische roman, een coming-of-age-verhaal en een sociale studie in één. Het is een van de favoriete boeken van communicatie-medewerker Petra Schulze Göcking, die zelf in de Duitse provincie opgroeide.

Mehr

top
Cookies werden auf dieser Website verwendet. Gehen Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern