Prämienprogramm
Studiereizen voor excellente leerlingen

Elk jaar biedt de Bondsrepubliek Duitsland 17 tot 20 Nederlandse scholieren de kans om Duitsland op een exclusieve manier te leren kennen. Elke school mag twee leerlingen uit vwo 5 en havo 4 voordragen. In 2023 krijgen twaalf scholieren een beurs voor het Deutschland Plus Programm en vijf scholieren voor het Internationale Preisträgerprogramm.

 

Deutschland Plus Programm

Het Deutschland Plus Programm omvat een studiereis van drie weken naar Berlijn en Erlangen. De groep vertrekt met twee begeleiders vanuit Nederland (Utrecht CS). In de eerste week reizen de deelnemers naar Berlijn waar ze in een hostel logeren. De leerlingen bezoeken bedrijven, musea en nog veel meer. De laatste twee weken worden ze in gastgezinnen In Erlangen ondergebracht. Ze gaan met de Duitse jongeren naar school en nemen deel aan een intensief en aantrekkelijk programma. 

Internationales Preisträgerprogramm

Voor deelname aan het Internationale Preisträgerprogramm worden vijf scholieren uitgekozen. Deze groep reist zelfstandig naar Bonn, waar de vier weken durende studiereis begint. De deelnemers worden met scholieren uit de hele wereld in kleine groepen ingedeeld. Na enkele dagen in Bonn en Keulen te hebben doorgebracht reist de groep verder door Duitsland.

Wanneer:
Deutschland Plus Programm: 8 tot en met 27 juli 2023 (data onder voorbehoud)
Internationales Preisträgerprogramm: juli / augustus (4 weken)

Leeftijdsgroep/niveau:
15 - 17 jaar, vwo 5 en havo 4

Contactpersoon:
Synke Hotje, s.hotje@uva.nl

Wanneer aanmelden:
Solliciteren tot 1 februari 2023

Aantal prijzen:
12 x Deutschland Plus Programm
5 x Internationales Preisträgerprogramm

Alle informatie is te vinden op Austausch.nl

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger