Schoolpartnerschaps-conferentie 2014
Leren met de buren - 20 & 21 november, Aken

Schoolpartnerschaps-conferentie 2014
© DIA

Na het grote succes van de schoolpartnerschapsconferentie vorig najaar in Assen organiseert het DIA op 20 en 21 november 2014 opnieuw een partnerconferentie, deze keer in het Duitse Aken. Deelnemers kunnen er een schoolpartner vinden en ideeën opdoen voor de samenwerking.

De grensoverschrijdende conferentie/het eTwinning-contactseminar ‘Leren met de buren – Vom Nachbarn lernen’ brengt docenten, schoolleiders en coördinatoren internationalisering uit Nederland en de aangrenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen bij elkaar. Het doel van deze conferentie is het stimuleren van project-georiënteerde samenwerking tussen scholen uit Nederland en Noordrijn-Westfalen (po, vo en mbo).

De conferentie ‘Leren met de buren – mit dem Nachbarn lernen’ op donderdagochtend richt zich in het bijzonder aan deelnemers uit de Euregio Rijn-Maas. De vraag naar een structurele verankering van buurtaalonderwijs in de grensstreek vormt het kader voor dit programmaonderdeel. Vanaf donderdagmiddag kunnen schoolleiders en docenten van alle vakken uit Nederland en Noordrijn-Westfalen tijdens het aansluitende eTwinning-contactseminar inspiratie opdoen voor schoolpartnerschappen en een mogelijke schoolpartner vinden. eTwinning, de populaire online-community voor docenten in Europa, staat dan centraal als instrument en virtuele ontmoetingsplek voor schoolpartnerschappen. In presentaties en workshops van eTwinning-experts maken  de deelnemers kennis met de voordelen van dit digitale platform en met voorbeelden van geslaagde projecten. Aansluitend worden in twee workshoprondes good practices voor schoolpartnerschappen gepresenteerd.

Op vrijdagochtend worden verschillende regionale, nationale en Europese subsidieprogramma’s gepresenteerd. Onder begeleiding van  experts vertalen deelnemers de verkregen input naar concrete projectideeën. De conferentie sluit af met een gezellige ‘Kaffee und Kuchen’ en een stadswandeling door Aken. 

Aanmelding
Scholen uit Noordrijn-Westfalen en Nederland kunnen zich met hun bestaande schoolpartner aanmelden. Deelnemers zonder partnerschool vinden mogelijke projectpartners. Deelname aan deze conferentie is gratis (excl. reiskosten).

Naast deelname aan de complete bijeenkomst bestaat de mogelijkheid zich enkel voor donderdagochtend (de conferentie) oftewel vanaf donderdagmiddag (uitsluitend voor het eTwinning-contactseminar) aan te melden. We vragen u om uw keuze op het (digitale) aanmeldingsformulier te vermelden.

Het aantal deelnemers is beperkt. We vragen om uw begrip, als we niet alle aanmeldingen kunnen honoreren. U ontvangt een definitieve toezegging op basis van de ontvangen aanmeldingen tot uiterlijk 31 oktober 2014.

U kunt zich voor deze conferentie helaas niet meer aanmelden. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Synke Hotje, S.Hotje@uva.nl of onder het nummer 020 5253697.  

De conferentie werd georganiseerd door het Duitsland Instituut Amsterdam, eTwinning Nederland en eTwinning Noordrijn-Westfalen, de Zweckverband Region Aachen, het Europees Platform, de Bezirksregierung Köln, de Bezirksregierung Düsseldorf en de Nederlandse Taalunie.

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger