Studiereis Bonn

De recente Duitse geschiedenis

Tijdens het verblijf in Bonn op donderdag 25 en vrijdag 26 november 2021 maakt de groep docenten geschiedenis kennis met de recente Duitse geschiedenis. Nabij de oude regeringswijk van de Bundesrepublik Deutschland is het Haus der Geschichte gelegen. In dit museum leert u over de naoorlogse Duitse geschiedenis.

Het Duitsland Instituut Amsterdam biedt deze studiereis speciaal aan, aangezien de historische context ‘Duitsland in Europa’ voor havo & vwo wordt verruimd naar de periode 1918-1991. Het programma biedt een uitgelezen kans in korte tijd uw kennis weer op te halen over dit tijdvak. Daarbij vormt het museum een ware bron van inspiratie voor uw lessen en onderwijsprojecten.

 

DDR, Wirtschaftswunder, Ostpolitik en Wiedervereinigung

Thema’s als Duitse Teilung en Wiedervereinigung, maar ook het leven van alledag, zijn in het Haus der Geschichte aan de hand van originele objecten te aanschouwen. Vervolgens wordt het oude regeringsdistrict van de Bondsrepubliek Duitsland bezichtigd. Vanuit het Kanzleramt hebben hier opeenvolgende Duitse regeringsleiders van 1976 tot 1999 de Bundesrepublik Deutschland bestuurd.

De deelnemers worden verwelkomd door een pedagogisch medewerker waarbij zal worden ingegaan op het educatieve concept van het Haus der Geschichte en recente ontwikkelingen in de expositie. Daarna gaan we aan de hand van kijkopdrachten en verschillende historische thema’s het museum intensief bekijken. Ten slotte zullen we een aantal didactische en vakoverstijgende opdrachten met betrekking tot de naoorlogse Duitse geschiedenis behandelen.

 

Doelgroep: Docenten geschiedenis uit het VO (scholen die vakoverstijgend willen werken, kunnen een docent geschiedenis samen met een docent Duits opgeven)

Kosten: € 240,- (incl. hotelovernachting in eenpersoonskamer met ontbijt, lunch, diner en programmakosten, excl. reiskosten naar en van Bonn)

Voertalen: Nederlands en Engels 

  

Let op: aanmelden is helaas niet meer mogelijk. 

 

Studiereis Bonn
Recente Duitse geschiedenis

Studiereis Bonn
© DIA

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger