Docentenreis naar Leipzig
Excursie

Activiteit van externe partij

Datum: zaterdag 16 juli 2005
Locatie: Leipzig
Informatie: De kosten voor de excursie bedragen 390 euro. Hierbij zijn inbegrepen vervoer met bus van Utrecht naar Leipzig en terug, vier overnachtingen op basis van logies en ontbijt in 2-p.kamer, excursieonderdelen, cultureel programma, een aantal maaltijden (excl.
Toegang: De kosten voor de excursie bedragen 390 euro. Hierbij zijn inbegrepen vervoer met bus van Utrecht naar Leipzig en terug, vier overnachtingen op basis van logies en ontbijt in 2-p.kamer, excursieonderdelen, cultureel programma, een aantal maaltijden (excl.

Excursie

Uiterste inschrijfdatum docentenreis op 13 t/m 17 oktober

Van donderdag 13 oktober 2005 tot en met maandag 17 oktober 2005 organiseert het DIA een docentenreis naar Leipzig. Docenten geschiedenis, aardrijkskunde en Duits worden van harte uitgenodigd zich hiervoor op te geven. Het programma wordt mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van het Plato-programma van het Europees Platform voor het Nederlandse Onderwijs.

Achtergronden bij de reis
3 Oktober 2005 is het vijftien jaar geleden dat de vereniging van Oost- en West Duitsland officieel werd bezegeld. De docentenreis beoogt de deelnemers kennis te laten maken met een aantal historische, geografische en onderwijskundige veranderingen die zich in de afgelopen vijftien jaar in het oosten van Duitsland hebben afgespeeld. De keuze voor de stad Leipzig is in die zin een logische: we gaan terug naar de plek waar de protesten in 1989 een zo belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het vreedzame veranderingsproces en de uiteindelijke val van de Muur.

Programma
Gedurende het programma zal o.m. een bezoek worden gebracht aan het indrukwekkende museum Zeitgeschichtliches Forum Leipzig. Tevens zullen er onderwijsgesprekken gearrangeerd worden met docenten (en zo mogelijk met leerlingen en schooldirecteuren) rond het thema De veranderingen in het onderwijs in Leipzig sinds de vereniging. Ook zoekt de organisatie contact met 'Zeitzeugen' die betrokken waren bij de 'vreedzame revolutie van 1989', en die kunnen vertellen over het leven in de DDR. Ook de maatschappelijk-historische verwerking van het verleden vormt onderwerp van gesprek. Daarnaast biedt het DIA een keuzeprogramma van excursieonderdelen aan.

Aanmelden
Geef per e-mail of telefonisch uw naam en adresgegevens (privé) en de naam van uw school door. Vervolgens ontvangt u van het DIA twee formulieren: beide dient de organisatie weer ingevuld terug te ontvangen. Op basis van het DIA-formulier bent u voorlopig ingeschreven, na inlevering van het Plato-formulier bent u definitief ingeschreven. Er kunnen 25 docenten deelnemen aan de reis. 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger