Kunstinstallatie | Kunstfenster #12
Places and Traces

Datum: zondag 15 januari 2017 tot 26 februari 2017
Locatie: Goethe-Institut Rotterdam, Westersingel 9, Rotterdam
Informatie: Meer informatie via: cultuur@rotterdam.goethe.org
Toegang: Gratis
Kunstinstallatie | Kunstfenster #12 © Judy van Luyk

De kunstenares Judy van Luyk uit Rotterdam was als artist-in-residence te gast in Dresden. Hier heeft verschillende aspecten uit de stad gefotografeerd. Deze foto's zijn in de maanden januari en februari in het Goethe-Institut Rotterdam te zien.Judy van Luyk maakt kunstprojecten gerelateerd aan de omgeving. Met behulp van verschillende media zoals video, fotografie en video probeert zij deze projecten een gezicht te geven. Haar doel is om de ogen van de toeschouwer te openen en ze een nieuw inzicht te geven in de dingen om hen heen. Zij concentreert zich op de details, die we normaal over het hoofd zouden zien en als vanzelfsprekend aannemen. Bij dit werkproces wordt de toeschouwer betrokken of initieert zij een interactie tussen het werk en de toeschouwer. 

Van Luyk heeft tijdens haar verblijf in Dresden de verschillenden details uit de stad met behulp van de camera vastgelegd. Deze details vormen samen een typografie. Vervolgens heeft ze ze als posters laten afdrukken en deze teruggebracht in de stad. Op de gevel van het Goethe-Institut in Rotterdam is nu een op maat gemaakte interventie te zien.

Judy van Luyk werkt en woont in Rotterdam. Ze studeerde autonome kunst (BA) aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Zij heeft zich later gespecialiseerd in plekgerelateerde kunst (MA) aan de Haute Ecole d'Art et Design in Genève. In 2016 was ze in het kader van het artist-in-residence-programma van Goethe-Institut Niederlande, CBK R'dam en Kulturamt der Stadt Dresden twee maanden in Dresden.

De opening van Kunstfenster #12 - Places and Traces vindt plaats op zondag 15 januari om 15.00 uur.

Goethe-Institut Rotterdam in samenwerking met CBK R'dam.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger