Iran wil Lothar Matthäus als bondscoach
Nieuws

Achtergrond - 23 januari 2008

(23 januari 2008) De Iraanse voetbalbond FFI wil oud-voetballer Lothar Matthäus als bondscoach. Dat heeft de voetbalbond vandaag bekend gemaakt. Ook de bekende trainer Christoph Daum zou in de Iraanse belangstelling staan.

Matthäus op het Oktoberfest. Afbeelding: www.lotharmatthaeus.de De voetbalbond gaf gisteren te kennen specifiek op zoek te zijn naar een Duitse trainer. Matthäus is de eerste keus voor de Iraniërs. Het Iraanse elftal zit op dit moment zonder coach.

Geruchten dat succestrainer Christoph Daum de nummer twee op de Iraanse lijst is, spreekt de voetbalbond tegen.

In november voerde de Iraanse voetbalbond al gesprekken met een andere Duitser, Winfried Schäfer (ex-Kalsruher SC en VfB Stuttgart).

Wisselend succes

Na zijn carrière als speler ging Matthäus als trainer aan de slag, met wisselend succes. Als bondscoach van Hongarije won hij in 2004 met 2-0 van het Duitse elftal, maar wist zich niet te kwalificeren voor het WK 2006.

Matthäus trainde clubs in Oostenrijk, Brazilië en Servië, maar vertrok meestal snel met ruzie.

Grote mond

Matthäus is een van de meest gelauwerde Duitse voetballers. Hij speelde van alle Duitse internationals de meeste wedstrijden. De voormalige middenvelder en libero werd onder meer wereldkampioen in 1990 en Duits- en Italiaans kampioen met Bayern München en Inter Milan.

Dankzij zijn liefde voor vrouwen is Matthäus nog steeds een lieveling van de Duitse boulevardpers. Hij hertrouwde drie keer.

Onder Nederlanders genoot de Duitser een slechte reputatie. Vanwege zijn schwalbes en vermeende grote mond gold hij lange tijd als meest gehate Duitse voetballer.

Sueddeutsche Zeitung/dpa

Aanbevolen door de redactie:

Matthäus' homepage   
Intelligente Äußerungen von Lothar Matthäus op www.ja-gut-aeh-ich-sag-mal.com

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger