Klinsmann nieuwe bondscoach
Nieuws

Achtergrond - 27 juli 2004

(27 juli 2004) Jürgen Klinsmann wordt de nieuwe bondscoach van het Duitse nationale voetbalelftal. Gisteren werd bekend dat Klinsmann en de Duitse voetbalbond DFB het eens zijn over een verbintenis tot en met het wereldkampioenschap van 2006.

Met de aanstelling van 108-voudig international Klinsmann (39) is een einde gekomen aan een wekenlange zoektocht naar een opvolger voor Rudi Völler, die opstapte na het voor Duitsland rampzalig verlopen Europees Kampioenschap in Portugal. Hoewel het contract nog niet is ondertekend omdat over bepaalde details nog onderhandelingen gaande zijn, wordt de overeenkomst door zowel de DFB als Klinsmann zelf bevestigd. Klinsmann krijgt Holger Osieck naast zich als assistent. Osieck was eerder assistent van bondscoach Franz Beckenbauer. Verder wordt ook oud-international Oliver Bierhoff gecontracteerd. Bierhoff zal als teammanager contacten onderhouden met de media, sponsoren en de Duitse competitie, de Bundesliga.

Ondanks geruchten over veel hogere bedragen gaat Klinsmann waarschijnlijk ongeveer evenveel verdienen als Rudi Völler, een bedrag tussen de twee en tweeënhalf miljoen euro bruto per jaar. Als de onderhandelingen voorspoedig verlopen, dan zullen de contracten van het nieuwe drietal en de DFB aan het einde van deze week worden getekend. Dan zullen ook verdere details bekend worden.

Klinsmann was niemands eerste keus. Eerder werden Ottmar Hitzfeld en Otto Rehhagel tevergeefs gepolst. Ook zou er sprake zijn van een buitenlander als Guus Hiddink of Morton Olsen. Toch roept de aanstelling van Klinsmann overwegend positieve reacties op. Bild Zeitung noemt hem liefkozend 'Klinsi' en verwacht dat hij zal afrekenen met de 'mislukkelingen van het EK'. Volgens Ottmar Hitzfeld heeft 'vers bloed ook zijn voordelen'.

Bild Zeitung
Welche EM-versager tritt Klinsi in die Tonne?

Frankfurter Allgemeine Zeitung
Klinsmann kommt notfals auch ohne Bierhoff aus

der Spiegel
"Alle drei sind bereit"

Süddeutsche Zeitung
Klinsmann unterschreibt beim DFB

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger